B-Classic - 13.11.2022 Elfurenmis met Wouter Dewit & Chris De Stoop

Datum & Tijd

zo 13 november 2022
11:00 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs €16,00
Vriend van de Velinx €12,00

Koop Tickets

Zelfde dag (zondag), zelfde uur maar andere namen voor de tweede Mis van het seizoen. Rashif, Maarten, Tim en Martijn krijgen gezelschap van Wouter en Chris. Stuk voor stuk klassebakken die wederom garant zullen staan voor een heuglijke viering.

Wouter Dewit mag voor de getrainde VELINX-bezoeker geen onbekende meer zijn, zowel solo als met Illumine stond hij in het verleden al op onze planken. Deze zomer kan/kon u hem trouwens ook nog aan het werk zien tijdens het MoMeNT-zomerfestival. Pianist Wouter is met zijn minimalistische, verstilde en tegelijkertijd intense composities de perfecte bruggenbouwer tussen klassiek en neoklassiek. ‘Gouden Melancholie’, zo werd zijn muziek ooit omschreven. Geen wonder dat hij al meer dan 14 miljoen keer gestreamd werd via Spotify.

Chris De Stoop werd bekend als auteur van spraakmakende non-fictieboeken. Zijn werk won literaire en journalistieke prijzen en werd in meer dan tien landen vertaald. Zijn ophefmakende debuut ‘Ze zijn zo lief, meneer’, over een bende vrouwenhandelaars, sloeg in 1992 in als een bom en leidde onder meer tot een opgemerkt optreden tijdens de begrafenis van koning Boudewijn. Een half jaar geleden, net dertig jaar na zijn debuut, zorgde zijn laatste boek ‘Hemelrijk’, over corona in woonzorgcentra, weer voor grote krantenkoppen én voor reacties in de politieke wereld. Chris De Stoop zal in zijn preek het meer dan ooit actuele thema van ‘mantelzorg’ aankaarten.

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer