B-Classic - 20.10.2024 Elfurenmis met Jef Neve & Hans Claus

Datum & Tijd

zo 20 oktober 2024
11:00 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs: €16,00
Vriend van de Velinx: €12,00

Koop Tickets

Na 5 jaar nog altijd geen sleet op de formule van de Elfurenmis, integendeel: dit seizoen wordt een grand-cru editie!

De nieuwe Elfurenband bestaande uit percussionist Bert Peyffers, bassiste Louise van den Heuvel en pianist Andy Willens krijgt tijdens seizoen 2024-2025 het gezelschap van een pleiade aan impressionante sprekers en spraakmakende solisten. Hans Claus en Jef Neve bijten de spits af.

Hans Claus is in 1962 in Kortrijk geboren als kleinzoon van beeldhouwer en dichter Lieven Colardyn en achterneef van Hugo Claus. In 1984 studeerde hij af als criminoloog en doorliep nadien een lange en opgemerkte carrière in het gevangeniswezen. Daarnaast studeerde hij aan de stedelijke academies van Halle, Anderlecht en Gent achtereenvolgens voor schilder, beeldhouwer en fotograaf. Hans Claus publiceerde ook diverse dichtbundels. Als ex-gevangenisdirecteur – want op pensioen – werpt Hans Claus zijn kritische, eigenzinnige kijk op het universele thema ‘Schuld en Boete’.

De heer Neve Jef, moeten we hem nog voorstellen? Razendbenieuwd naar wat deze pianist/componist uit zijn vingers zal toveren tijdens deze Elfurenmis.

Rashif El Kaoui, gastheer par excellence, zal ook dit seizoen als hoedende herder alles in goede banen leiden met spitse teksten, zoetgevooisde stem en de occasionele knipoog.

De Elfurenmissen zijn een coproductie tussen de VELINX en B-Classic


Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer