B-Classic - 15.10.2023 Elfurenmis met Erik Vlaminck en Maya Dhondt

Datum & Tijd

zo 15 oktober 2023
11:00 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs: 16,00 euro
Vriend van de Velinx: 12,00 euro

Koop Tickets

Wegens succes verlengd: een nieuwe reeks Elfurenmissen voor alle devote volgelingen

Ook dit seizoen trekken we wederom een blik Elfurenmissen open. Dat er nog geen sleet op deze formule zit, bewezen de recente missen die nog vers in ons geheugen zitten en waar we met plezier aan terugdenken. Onder het motto ‘never change a winning team’ blijft het basisconcept behouden: de combinatie van een begeesterende preek en een beklijvende soloartiest, maar onder de motorkap zal er nog verder gesleuteld en gefinetuned worden ten einde u in het nieuwe seizoen te blijven verwonderen met woord en klank.

Erik Vlaminck is de schrijver van o.a. ‘Brieven van Dikke Freddy’, ‘Suikerspin’ en ‘Iconen’, ‘boeren’ (een productie van onze collega’s van MoMeNT) en ‘Tir Arthur’ (dit seizoen te zien in de VELINX!). Erik is één van de drijvende krachten achter PEN Vlaanderen, auteur die het opnemen voor auteurs. Tijdens deze Elfurenmis brengt hij als dikke Freddy een donderpreek over sokken met gaten, over voedselbankmacaroni, over het verschil tussen 'Limburg' en 'de Limburg'. Het is allemaal bloedserieus, maar er zal gegarandeerd gelachen worden. Breng ook kleingeld mee want de stoelgeldtraditie zal eindelijk in ere hersteld worden.

Pianiste Maya Dhondt studeerde af aan het conservatorium van Antwerpen in 2020. In haar werk exploreert ze de grenzen en potentiële overlappingen van genres en zoekt ontmoetingen op tussen het oude en het nieuwe, het akoestische en elektronische, het technische en het intuïtieve. Maya was te zien als uitvoerend muzikant in producties van Benjamin Abel Meirhaeghe en Johan Petit, in bandvorm bij Rosé en Ohne Francis (2021-…), op het scherm en de radio bij de Twintigers. Een intrigerende, veelbelovende pianiste!

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer