B-Classic - 22.11.2020 Emmanuelle Verhagen en Benjamin Glorieux

Datum & Tijd

zo 22 november 2020
11:00 (CET)

Locatie

De Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Standaard: 16€
Ticketverkoop: 2 september 10:00

Koop Tickets Combitickets

Is het een aperitiefconcert? Is het een soort van TED-Talk? Is het een echte eucharistieviering? Of toch een bruine kroeg? Moeten we ons zondags pak aantrekken? Is het met zitten én opstaan? Op al deze vragen en nog veel meer krijgt u een antwoord tijdens de tweede Elfurenmis. Wederom zullen klasse-muzikanten Martijn Vanbuel (bas), Maarten Lingier (pianist) en Tim Finoulst (gitaar) zich laten omringen mét en inspireren door twee razend interessante individuen: cellist Benjamin Glorieux en genderactiviste Emanuelle Verhagen.

Emanuelle Verhagen is voorziiter van Intersekse Vlaanderen en transgender. In februari sprak zij nog het Vlaams Parlement toe. Verhagen groeide in haar kinderjaren op als jongetje, nu is ze een transvrouw. Emanuellle getuigt in deze lezing-annex-preek over haar leven voor en na haar geslachtsverandering. Over hoe een jongen soms geen jongen is en een meisje niet altijd een meisje is, zelfs van bij de geboorte.

Cellist Benjamin Glorieux draait er zijn strijkstok niet voor om om van de suites van Bach samen met het Belgian National Orchestra te switchen naar een concert met Zwangere Guy. Naast cellist is Benjamin ook dirigent en componist. In al deze hoedanigheden beschikt deze sympathieke West-Vlaming over een C.V. waarmee wij met gemak de volgende vier pagina’s kunnen vullen. Maar wij gaan dat niet doen, wij zeggen u enkel het volgende: de ex-Beste Jonge Belofte van de Klara’s is op dit moment zowat de top van ons land wat betreft het instrument genaamd violoncello, in de volksmond ook wel eens ‘cello’ genoemd.

Cermoniemeester Rasdhif El Kaoui ontvangt, kijkt toe, spreekt aan, dankt en zegent waarop wij allemaal zullen heengaan in vrede.

Elfurenmis

De Elfurenmis is een gloednieuw concept uitgewerkt door de de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het ...

Lees Meer