B-Classic - 24.01.2021 Elfurenmis met Emmanuelle Verhagen en Benjamin Glorieux livestream

Datum & Tijd

zo 24 januari 2021
11:00 (CET)

Locatie

De Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Standaard: 5€

Koop Tickets

Op 25 oktober was de allereerste Elfurenmis van de VELINX en B-Classic meteen ook de laatste voorstelling van 2020. Een schot recht in de roos, een heerlijke ervaring voor publiek, artiesten en organisatie. We vinden het zo jammer dat de tweede editie in het water valt door het corona-virus dat we besloten deze mis tóch te laten plaatsvinden op 24 januari - weliswaar zonder publiek - en live te streamen. Wederom zullen klasse-muzikanten Martijn Vanbuel (bas), Maarten Lingier (pianist) en Tim Finoulst (gitaar) zich laten omringen mét en inspireren door twee razend interessante individuen: cellist Benjamin Glorieux en gender activiste Emmanuelle Verhagen.

Emmanuelle Verhagen is, naast diversiteitsconsulente, ook voorzitter van Intersekse Vlaanderen. In februari 2020 sprak die nog het Federaal Parlement toe en in juni getuigde die voor de commissie volksgezondheid. Emmanuelle heeft het in deze lezing-annex-preek over hun ervaring met hun intersekse lichaam. Over hoe wij oordelen over de lichamen van onze kinderen en hen zonder hun inspraak "normaliseren".

Cellist Benjamin Glorieux draait er zijn strijkstok niet voor om om van de suites van Bach samen met het Belgian National Orchestra te switchen naar een concert met Zwangere Guy. Naast cellist is Benjamin ook dirigent en componist. In al deze hoedanigheden beschikt deze sympathieke West-Vlaming over een C.V. waarmee wij met gemak de volgende vier pagina’s kunnen vullen. Maar wij gaan dat niet doen, wij zeggen u enkel het volgende: de ex-Beste Jonge Belofte van de Klara’s is op dit moment zowat de top van ons land wat betreft het instrument genaamd violoncello, in de volksmond ook wel eens ‘cello’ genoemd.

Cermoniemeester Rasdhif El Kaoui ontvangt, kijkt toe, spreekt aan, dankt en zegent waarop wij allemaal zullen heengaan in vrede.

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer