B-Classic - 26.03.2023 Elfurenmis met Nabou Claerhout en Ramsey Nasr

Datum & Tijd

zo 26 maart 2023
11:00 (CET)
Event op Facebook

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs: 16,00
Vriend van de Velinx: 12,00 euro

Koop Tickets

Nabou Claerhout is een Belgische jazztromboniste die ook componeert, arrangeert en daarnaast nog les geeft. Ze gaf haar naam aan het kwartet N∆BOU waarin ze heel innovatief aan de slag gaat met de trombone en een eigen sound creëert. Nabou haalde een master in muziek aan Codarts in Rotterdam en studeerde ook aan de Royal Academy of Music in Londen. Al op zeer jonge leeftijd kreeg ze de kans om samen te werken met artiesten als Bert Joris, John Ruocco, Dave Holland, Dave Douglas, Jeroen Van Herzeele, Akua Naru en vele anderen. Orkestervaring deed ze op bij het Gents Youth Jazz Orchestra, het National Youth Jazz Orchestra, Metropole Academy, Jong Metropole & Not So Bigband.

 

Ramsey Nasr  (Rotterdam, 28 januari 1974) kan je onmogelijk onder 1 hoed vangen. Hij is dichter, schrijver, essayist, acteur, regisseur, librettist en vertaler van Palestijnse komaf.

Hij groeide op in Rotterdam, doorliep de toneelacademie Studio Herman Teirlinck en sloot zich vervolgens aan bij Het Zuidelijk Toneel. Na een korte toneelcarrière debuteerde hij in 2000 als dichter. In zijn werk snijdt hij vaak maatschappelijke onderwerpen aan.

In 2013 pakte hij zijn toneelcarrière weer op en sloot hij zich aan bij Toneelgroep Amsterdam, gevraagd door Ivo van Hove.

In 2020 speelde Nasr in de door AVROTROS uitgebrachte dramaserie over de liefdesrelatie tussen Connie Palmen en Ischa Meijer, gebaseerd op Palmens roman I.M., de rol van Ischa Meijer. Voor zijn vertolking ontving hij een Gouden Kalf voor 'Beste acteur televisiedrama'.

Over de Nederlandse cultuur schrijft hij "Dit volk hangt van paradoxen aan elkaar en het enige waar dit volk één in is, is hysterie. Ik kom in opstand tegen het enorme besef bij de mensen dat ze eeuwenlang van alles hebben gemist en het gevoel dat dat in één mensenleven ingehaald moet worden door het slikken van XTC, bungeejumpen, en LPF stemmen."

In 'Nasr compacter', waarin de auteur het beste van twintig jaar dichterschap verzamelt, opent hij met zijn eerste gedicht als 'Nederlands dichter des vaderlands': ‘Ik wou dat ik twee burgers was (dan kon ik samenleven)’.

De toon is gezet....