B-Classic - 16.10.2022 Elfurenmis met Lennert Baerts & Wim Distelmans

Datum & Tijd

zo 16 oktober 2022
11:00 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs: €16,00
Vriend van de Velinx: €12,00

Koop Tickets

Ook tijdens het seizoen 2022-2023 halen B-CLASSIC en de VELINX het paradepaardje ‘De Elfurenmis’ van stal. Onder het motto ‘Never change a winning team’ gaan wij op hetzelfde élan verder maar dan in een nieuw jasje én met een verse portie uitmuntende muzikanten en bevlogen sprekers. De inhoud en structuur blijven gelijk alsook de vaste begeleidingsband met Maarten Lingier op piano, Tim Finoulst op gitaar en bassist Martijn Vanbuel én last but zeker not least onze gastheer par excellence Rashif El Kaoui.

Saxofonist en ex-topkeeper (jawel) Lennert Baerts bijt de muzikale spits af. Tot op 17-jarige leeftijd verdedigde Lennert als reservekeeper het doel bij KRC Genk maar een jammerlijke blessure zorgde voor een bijzondere carrièreswitch van beloftevolle doelman naar een even beloftevolle saxofonist. Ook hier speelt Lennert in eerste klasse, volgens kenners behoort Lennert Baerts tot de strafste Belgische saxofonisten van zijn generatie. Lennert studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en speelt o.a. bij Antwerp Jazz Orchestra, Muze Jazz Orchestra en creëert zijn eigen muzikaal universum bij het jazzkwartet Anti-Panopticon.

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en vocht voor het recht op euthanasie. Hiervoor werd hij in 2003 bekroond met de Arkprijs van het Vrije Woord. Hij is o.a. voorzitter van de palliatieve thuiszorg Omega en richtte met de steun van het UZ Brussel Topaz op, het eerste dagcentrum voor ernstig zieken. Hij was voorzitter van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen en is momenteel voorzitter van de Federale Commissie Euthanasie.

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer