B-Classic - 21.04.2024 Elfurenmis met Ekaterina Levental & Zana Hanafi

Datum & Tijd

zo 21 april 2024
11:00 (CET)
Event op Facebook

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs: €16,00
Vriend van de Velinx: €12,00

Koop Tickets

In 2024 krijgt ons bedehuis een verfrissende muzikale impuls! Drie avontuurlijke muzikanten sluiten zich aan om onze solisten, sprekers en toegewijde volgelingen van het Elfde Uur te begeleiden tijdens de maandelijkse Elfurenmis. Vanaf februari laten percussionist Bert Peyffers (bekend van Ão en Wamaki’s), bassiste Louise van den Heuvel (van Sonic Hug en Dishwasher) en pianist Andy Willems hun harmonie weerklinken in de Velinx

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar master diploma. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.
Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert. Zo werkte ze als soliste met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nationale Opera, LOD Gent België, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn België, Hollands Diep Dordrecht, Opera Spanga, Veenfabriek Leiden, Jeugdtheater Sonnevanck, Opera Nijetrijne, Holland Opera, Toneelhuis Antwerpen, Silbersee, LeineRoebana, Diamantfabriek en anderen.
In 2015 maakte Ekaterina haar debuut bij de Nationale Opera in de rol van Melibea in Reimsreisje (Il Viaggio a Reims) van Gioacchino Rossini.
Haar recente werkzaamheden waren onder andere hoofdrol in de Opera Turan Dokht bij het Holland Festival (World Opera LAB), opera ‘King Lear’ (in de rol van Goneril) met Holland Opera, een toer met de solo voorstellingen ‘De Weg’, ‘De Grens’ en ‘Schoppenvrouw in België en Nederland en de rol van ‘Die Frau’ in de opera ‘Menuet’ (LOD Gent).
Samen met Chris Koolmees ontwikkelt Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprojecten zoals Pierrot Lunaire 2.0, La Voix Humaine FaceTime en het autobiografische drieluik De Weg – De Grens – Schoppenvouw.

Zana Hanafi is een gedreven mensenrechtenactiviste die sinds 2019 actief is in het vertellen van verhalen over migratie, voornamelijk gericht op onderwijsinstellingen zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Ze werkt samen met organisaties zoals School Zonder Racisme en het programma Jesuit Refugee Service - Change. Bovendien vervulde ze een belangrijke rol als enige vrouwelijke vertegenwoordiger van de campagne 'Ook Onze Mensen.' Deze campagne had in 2019 een aanzienlijk positief effect doordat ze posters van extreemrechtse partijen hergebruikten en de slogan veranderden van "Alleen Onze Mensen" naar "Ook Onze Mensen.

NIEUWE HUISBAND

Bert Peyffers, beter bekend als "Bert Skunk," is een getalenteerde Belgische percussionist die op 13-jarige leeftijd verliefd werd op de cajon. Zijn vaardigheid en passie brachten hem naar de halve finale van Belgium's Got Talent, waar hij als soloartiest schitterde. Als freelance percussionist en studiomuzikant gelooft hij sterk in de verbindende kracht van muziek. Bert is niet alleen de oprichter van het 12-koppige muzikale collectief Wamaki's, maar tourt ook momenteel door Europa met de bands Ão & Vermin Twins.

De jonge Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuit- bare opmars. Die leidde tot een carte blanche die ze aangreep om een volledig nieuw kwartet Sonic Hug bij elkaar te brengen, met jonge muzikanten die momenteel elk hun stempel drukken op de Belgische jazz.
Met Dishwasher_ (laureaat Jong Jazztalent Gent) belandde van den Heuvel in de voorhoede van een nieuwe generatie talenten die jazz frivool combineren met andere genres, maar ze maakt ook grote sier met Zwangere Guy en Lander Gyselinck, en speelde met kleppers als Bruno Vansina, Stéphane Galland en Teun Verbruggen.

Pianist Andy Willems omarmt een onbegrensde liefde voor muziek, waardoor hij zich niet laat beperken tot één specifiek genre. Na zijn klassieke conservatoriumopleiding onder leiding van Alan Weiss, behaalde hij een tweede diploma als jazzpianist aan het Lemmensinstituut in Leuven. Andy voelt zich even thuis in klassieke ensembles als op poppodia en jazzfestivals. Zijn veelzijdige benadering van muziek brengt hem overal waar zijn passie hem leidt.

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer