B-Classic - 13.02.2022 Elfurenmis met Tom Hannes en Kim Van den Brempt

Datum & Tijd

zo 13 februari 2022
11:00 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

16 €

Koop Tickets

Voor de vierde mis van het seizoen zal Tom Hannes het gedeelte ‘woord’ voor zich nemen en smijt muzikant Kim Van den Brempt zich op het onderdeel ‘muziek’. Hogepriester Rashif El Kaoui en het triumviraat Maarten Lingier, Tim Finoulst en Martijn Vanbuel maken het feest compleet.

Tom Hannes beschikt over een verlichte geest en een scherpe pen. Hij schrijft regelmatig opiniestukken voor o.a. De Standaard, Knack, Bodhi.nl en geeft met de regelmaat van de klok lezingen en workshops in België en Nederland. Tom is ook verbonden als filosofisch onderzoeker aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Daarnaast is Tom theatermaker, performer, trainer, coach en schrijver. In die laatste hoedanigheid willen wij u zijn bestseller ‘Zen of het konijn in ons brein’ niet onthouden. Tom bekijkt de wereld met een boeddhistische blik, wat hij dan ziet, komt hij op zondag 13 februari met ons delen.

Na zijn vooropleiding aan het Stedelijk Muziekconservatorium van Leuven behaalde Kim Van den Brempt in 1997 zijn meestergraad piano bij Jan Michiels in het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Aan het Conservatoire National Supérieur de la Musique et de la Danse in Parijs kreeg hij in ‘96-’97 les van Alain Planès en van Pierre-Laurent Aimard. Als postgraduaat-opleiding studeerde hij verder aan de Guildhall School of Music and Drama bij Graham Johnson en Gordon Back. In 2000 kreeg hij de prestigieuze prijs ‘Horlait Dapsens’ van Patrimonium. Teruggekomen in België zette hij zijn passie voor het lied voort in de klas van Jozef de Beenhouwer. Sindsdien werkte hij, als repetitor, mee aan verschillende operaproducties van Transparant, Jeugd en Muziek en Il Fondamento. Concerten gaf hij in Japan, Chili, Venezuela en in gans Europa als begeleider van verschillende zangers of als vast lid van het hedendaagse muziekensemble Black Jackets Company. Hij geeft les aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven.

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer