B-Classic - 05.05.2024 Elfurenmis met Timo Tembuyser & Hind Fraihi

Datum & Tijd

zo 5 mei 2024
11:00 (CET)
Event op Facebook

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs: €16,00
Vriend van de Velinx: €12,00

Koop Tickets

In 2024 krijgt ons bedehuis een verfrissende muzikale impuls! Drie avontuurlijke muzikanten sluiten zich aan om onze solisten, sprekers en toegewijde volgelingen van het Elfde Uur te begeleiden tijdens de maandelijkse Elfurenmis. Vanaf februari laten percussionist Bert Peyffers (bekend van Ão en Wamaki’s), bassiste Louise van den Heuvel (van Sonic Hug en Dishwasher) en pianist Andy Willems hun harmonie weerklinken in de Velinx

Timo Tembuyser is een veelzijdige theatermaker, zanger, componist en performer, geworteld in Ninove en Aalst. Met een achtergrond in architectuur, theater en muziek creëert hij ruimte(s) voor eerlijk luisteren door te werken met ensembles van stemmen. Zijn polyfone composities weven harmonieus verschillende stemmen en houdingen samen, waarbij ze botsen en elkaar vinden in een caleidoscoop van klanken, van c a C ° pH O N y tot (stilte)... en alles daartussenin.
Zijn recente werk, "Missa Mater Sola" (2022), een gedanst koorritueel over het moederarchetype, werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs op het Nederlands Theaterfestival 2022 en blijft momenteel op tournee. Timo's diepgewortelde verlangen tot verbinden komt voort uit zijn persoonlijke ervaringen, als kind van gescheiden ouders en als queer individu in een katholieke school. Als eeuwige nomade heeft hij verschillende werelden verkend, van Griekenland en Portugal tot de Peruaanse Amazone, waar hij werd ingewijd in Sjamanisme en plantaardige geneeskunde door de Shipibo-stam.
Na het behalen van een Bachelor & Master in Architectuur & Stadsplanning aan de Universiteit Gent (2014), voltooide Timo zijn opleiding tot Acteur & Theatermaker aan de Toneelacademie in Maastricht (2019). In zijn verdere zoektocht naar integratie en verbinding begon hij het Master of Music Program bij Fontys, Tilburg (2024), met de focus op Muziektheater & Zang. Timo's intentie is om zijn diverse ervaringen te herenigen en te integreren in zijn kunst, waarbij hij put uit muziek, theater, architectuur en spiritualiteit.

Hind Fraihi is een onderzoeksjournaliste, columniste en auteur. Ze verwierf bekendheid met haar boek Undercover in Klein-Marokko, waarin ze al in 2005 de opkomst van de jihad in Molenbeek vastlegde. Dit zette aan tot verdere journalistieke undercoveroperaties. Ze werkte voor de BBC en onderzocht in de documentaire Radicals Rising de aanwezigheid van zowel rechtse als islamitische extremisme in Europa. Fraihi nam ook deel aan een onderzoeksproject gesteund door de NAVO over vrouwen en jihadisme. In 2017 was ze de eerste schrijver in residentie voor de kunstinstelling Vooruit in Gent. In 2021 schreef ze samen met fotograaf Bas Bogaerts het boek Achter het schild van extreemrechts. Haar speciale interesse ligt in verschillende vormen van extremisme, polarisatie en diversiteit.

NIEUWE HUISBAND

Bert Peyffers, beter bekend als "Bert Skunk," is een getalenteerde Belgische percussionist die op 13-jarige leeftijd verliefd werd op de cajon. Zijn vaardigheid en passie brachten hem naar de halve finale van Belgium's Got Talent, waar hij als soloartiest schitterde. Als freelance percussionist en studiomuzikant gelooft hij sterk in de verbindende kracht van muziek. Bert is niet alleen de oprichter van het 12-koppige muzikale collectief Wamaki's, maar tourt ook momenteel door Europa met de bands Ão & Vermin Twins.

De jonge Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuit- bare opmars. Die leidde tot een carte blanche die ze aangreep om een volledig nieuw kwartet Sonic Hug bij elkaar te brengen, met jonge muzikanten die momenteel elk hun stempel drukken op de Belgische jazz.
Met Dishwasher_ (laureaat Jong Jazztalent Gent) belandde van den Heuvel in de voorhoede van een nieuwe generatie talenten die jazz frivool combineren met andere genres, maar ze maakt ook grote sier met Zwangere Guy en Lander Gyselinck, en speelde met kleppers als Bruno Vansina, Stéphane Galland en Teun Verbruggen.

Pianist Andy Willems omarmt een onbegrensde liefde voor muziek, waardoor hij zich niet laat beperken tot één specifiek genre. Na zijn klassieke conservatoriumopleiding onder leiding van Alan Weiss, behaalde hij een tweede diploma als jazzpianist aan het Lemmensinstituut in Leuven. Andy voelt zich even thuis in klassieke ensembles als op poppodia en jazzfestivals. Zijn veelzijdige benadering van muziek brengt hem overal waar zijn passie hem leidt.