B-Classic - Festival- en concertorganisator

Uitgelicht

Nieuwsfeed

B-Classic op Facebook

08.08 – Lieve B-Classic vrienden, Wat een jaar is het al geweest. Eerst zagen we ons genoodzaakt om door COVID-19 onze concerten in het voorjaar te annuleren. Vervolgens leek er licht aan het einde van de tunnel te komen door de versoepelingen van de maatregelen en sloegen we volop aan het plannen. Met corona-proof aanpassingen keken we er naar uit om jullie in september terug te kunnen zien. Helaas werden we opnieuw ingehaald door de stijgende besmettingen en strooien de hiermee samenhangende verstrengingen roet in het eten. Door de vermindering in het maximum aantal toegestane personen voor evenementen is het voor ons jammer genoeg niet haalbaar om ‘De Muziekdozen’ te laten plaatsvinden. MAAR! Wij zouden B-Classic niet zijn als we niet naar een oplossing zouden zoeken. We geven niet op en blijven zoeken naar wat wel mogelijk is. We constateren een intens verlangen naar live muziek, ontmoetingen en verbindingen en willen hier graag een antwoord op geven. We hebben bovendien een verantwoordelijkheid op te nemen. Onze sector heeft het zeer moeilijk. We willen artiesten een podium geven. Om werk te verschaffen maar ook om hen dàt te laten doen waarvoor ze leven: muziek maken. We zijn dus aan het brainstormen over hoe we jullie toch een live muziekervaring kunnen aanbieden. Intiemer, kwetsbaarder en scherp. Mèt de muzikanten van ‘de Muziekdozen’. We willen jullie blijven verwonderen. Meer kunnen we hierover nog niet kwijt, maar houd zeker onze pagina in de gaten. Bijzonder veel dank aan de Stad Tongeren om telkens mee te schakelen en open te staan voor onze suggesties en voorstellen. Veel ♥️ voor onze curatoren Kurt Overbergh, Joost Fonteyne, Eppo Janssen en Irene Rossi. Deze ontmoetingen smaken alvast naar veel meer. PS: Tickethouders van ‘De Muziekdozen’ krijgen hun geld terug! Tot snel, Het B-Classic team

Meer B-Classic

Over B-Classic

B-Classic geeft klassieke muziek een plaats in het midden van de samenleving. We openen de deuren van de concertzalen, halen het podium naar buiten en geven getalenteerde muzikanten het publiek dat ze verdienen. Omdat wij geloven dat muziek iedereen moet kunnen bereiken en bekoren.

Onze zaal is Limburg, Ons publiek de wereld.

LEES MEER

Vrienden van

Om de werking van B-Classic te ondersteunen werd VRIENDEN VAN B-CLASSIC opgericht. De vrienden steunen B-Classic en dragen bij tot het welslagen van de muzikale projecten. Het zijn fans en ambassadeurs.

Lees Meer