B-Classic - 04.05.2025 Elfurenmis met Lore Binon & Johan Braeckman

Datum & Tijd

zo 4 mei 2025
11:00 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs: €16,00
Vriend van de Velinx: €12,00

Koop Tickets

Een vrijdenker en een soprane samen op het podium: vocaal vuurwerk en kritische gedachtenkronkels op zondagochtend

Johan Braeckman (Wetteren, 1965) is gewoon hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, mede-oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen Wonder, het tijdschrift van SKEPP. In 1997 promoveerde hij tot doctor in de wijsbegeerte aan de Universiteit Gent op het proefschrift De natuurlijke orde tussen noodzaak en toeval, welwillendheid en vijandschap, ontwerp en evolutie: de darwinistische transitie. Zijn promotor was professor Etienne Vermeersch, van wie hij later assistent werd. In 2013 kreeg Johan Braeckman de loopbaanprijs van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor wetenschappen en kunsten. In 2019 ontving hij de prijs Vrijzinnig Humanisme en in 2022 werd hij tot atheïst van het jaar benoemd door de vrijdenkersbeweging De Vrije Gedachte in Nederland. In 2022 kreeg Johan Braeckman de prijs voor het vrije denken van de Maeckelberghe foundation in België.

Lore Binon begon haar muzikale loopbaan als succesvolle violiste, maar gaandeweg nam de passie voor de stem de bovenhand. Ze is thuis in het sololied, het concertrepertoire en het muziektheater. Lore trad o.a. op met het Freiburger Barockorchester, tourde met het ensemble Ictus en Rosas en schittert met eigen compagnie Revue Blacnche – in de ongebruikelijke bezetting van sopraan, fluit, altviool en harp – op de Vlaamse podia. Haar fijngevoelige muzikale persoonlijkheid maakt haar tot een internationaal gewilde solist in zowel symfonisch repertoire als oude muziek. Lore was eerder in het seizoen al te zien in Yule samen met Meskerem Mees en Zefiro Torna in de Tongerse Basiliek.

De Elfurenmissen zijn een coproductie tussen de VELINX en B-Classic

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer