B-Classic - 12.11.2023 Elfurenmis met Gaea Schoeters en Els Mondelaers

Datum & Tijd

zo 12 november 2023
11:00 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs: 16,00 euro
Vriend van de Velinx: 12,00 euro

Koop Tickets

Gaea Schoeters schiet met scherp en Els Mondelaers vuurt vocale kogels af in deze Elfurenmis

Gaea Schoeters is journalist, scenarist, librettist en auteur. Ze schrijft romans, non-fictie, kinderboeken en —stiekem— soms ook poëzie. Haar meest recente roman, ‘Trofee’, werd genomineerd voor diverse prijzen en bekroond met de Sabamprijs & een Special Mention van de European Prize for Literature. Samen met componist Annelies van Parys schreef ze talrijke gelauwerde opera’s en muziektheatervoorstellingen voor Muziektheater Transparant, Opera Ballet Vlaanderen, Staatsoper unter den Linden, Deutsche Oper, Biennale Venezia, etc.

Gaea Schoeters speelt graag met taal in al haar vormen. Al haar werk bevindt zich op de kruising van vormexperiment en sociaal engagement. Als columnist en essayist schopt ze vaak tegen de schenen van de wereld, maar altijd met de beste bedoelingen. Daarnaast treedt ze graag op en is ze curator van de Dead Ladies Show, een café chantant over onterecht vergeten vrouwen.

Mezzo Els Mondelaers is een freelance zangeres met specialisatie in hedendaagse muziek en muziektheater. Zij behaalde grote onderscheiding in de meestergraad klassieke zang (specialisatie soliste in hedendaagse muziek) aan het Gentse Conservatorium. Ze stond als soliste op de planken in binnen- en buitenland met verscheidene vocale en instrumentale ensembles, orkesten, dans- en/of muziektheatergezelschappen waaronder Folkoperan Stockholm (SE), Muziektheater Transparant (BE), Silbersee (NL), LOD (BE), Per Ignem (BE), Muziektheater Hollands Diep (NL), Dyane Donck Company (NL),…. Els wordt gewaardeerd om haar persoonlijke betrokkenheid bij projecten en haar enthousiasme waarmee ze artistieke uitdagingen succesvol aangaat. Perfecte keuze dus voor een Elfurenmis-soliste!