B-Classic - 05.02.2023 Elfurenmis met Stien Carlier & Maya Van Leemput

Datum & Tijd

zo 5 februari 2023
11:00 (CET)
Event op Facebook

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs €16,00
Vriend van de Velinx €12,00

Koop Tickets

Tijdens deze mis kijken we door de ogen van futurologe Maya Van Leemput naar de toekomst. Als senior onderzoeker bij het kenniscentrum Applied Futures Ressearch - Open Time van de Erasmushogeschool Brussel is Maya Van Leemput verantwoordelijk voor de onderzoeksopzet, coördinatie en communicatie, rapportage en management. Haar werk richt zich op toekomstverkenning op het gebied van wetenschap, technologie, cultuur en ontwikkeling. Als de UNESCO leerstoelhouder werkt Maya aan capaciteitsopbouw met betrekking tot toekomstbeelden en cocreatie. Maya is lid van de World Futures Studies Federation, het interdisciplinaire beeldende kunstcollectief OST en de Association of Professional Futurists. Voldoende stof dus voor een bijzonder intrigerende kijk op de toekomst.

Baritonsaxofoniste Stien Carlier studeerde af aan het Conservatorium Maastricht en mocht dadelijk mee op tournee met de blazersectie van de in Nederlands immens populaire Slagerij van Kampen. Daarnaast speelt zij bij verschillende bands als Muze Jazz Orchestra en Bruna. In 2016 overleed haar mama Solange, als vorm van therapie begon Stien te componeren en liedjes te schrijven onder de naam Westhinder. In 2022 verscheen het wondermooie gelijknamige debuutalbum van Westhinder waarbij Stien haar baritonsax inruilde voor eigen stem en electronica. Het is deze Stien die we ook aan het werk zullen zien tijdens deze misviering. Warme, breekbare electronica op zondagochtend.

Elfurenmis

De Elfurenmis is een concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap van ...

Lees Meer