B-Classic - 09.10.2022 ZONZO COMPAGNIE – roundABOUT#1: Tsubasa Hori

Datum & Tijd

zo 9 oktober 2022
15:00 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs: €8,00
Vriend van de Velinx: €6,00
Kinderprijs: €6,00 (t.e.m. 18 jaar)

Koop Tickets

Het land van de rijzende zon – Japan – ligt voor één dag in de VELINX en dat gaan we feestelijk vieren.
Zonder toeters en bellen, maar wel met trommels en sushi!
Als onderdeel van het festival ‘Beroert’ zorgen de VELINX en B-CLASSIC op deze familiedag voor de nodige randanimatie in de vorm van workshops, doe-activiteiten, mini-concertjes én lekkers voor groot en klein.
Let’s go east, let’s go classic, let’s get ‘beroert’ in familiekring!

 

PROGRAMMA

Opening Taiko concert

Om 14.00 uur openen we onze familiedag met een spetterende demostratie van Tatake!-Taiko, de eerste professionele Belgische taikogroep die ooit optrad in Japan!
Om 16.00 uur tonen zij hun uitbundige kunsten opnieuw. En kunt u (nog eens) genieten van deze aanstekelijke ritmes op Japanse trommels.

Image

Sprankelende workshops

Van 14.20 uur tot 15.00 uur kunt u vrij deelnemen aan sprankelende workshops. Inschrijven is niet nodig, u kunt gewoon aanschuiven bij uw workshop(s) naar keuze. Je ticket van de voorstelling geeft toegang tot alle worskhops.

Workshop: Sumi-e
Kom penseelschilderen met zwarte inkt!
Leer hoe een penseel gebruikt wordt en leer de juiste techniek gebruiken om op bamboe te schilderen.

Image

Workshop: Ori-kiri sakura
Kom een Sakura bloem vouwen!
Voorbedrukt waterbestendig papier wordt in 5 gevouwen en geknipt, waarna uitgevouwen tot een bloem. Deze bloem wordt op platen met kurk gepind die een kersenbloesem-boom voorstellen.

Image

Workshop: Sakura printing
Kom een Sakura bloem stempelen!
Op een canvas van 7 m breed en 3 m hoogte kunnen de bezoekers zelf met de onderkant van een pet-flesje een sakura-bloem stempelen op een doek waarop reeds een tak geschilderd is.

Image

Workshop: Chado
Kom genieten van echte Japanse thee!
In deze Japanse thee-hoek worden verschillende soorten thee geschonken (groene sencha, macha, witte, ...) mét een echte thee-sommelier.

Image

 

VOORSTELLING : ROUNDABOUT#1 TSUBASA HORI - ZONZO COMPAGNIE

Een wonderlijke reis door een Japans geestenrijk.

Om 15.00 uur opent de nieuwe mini-arena van Zonzo Compagnie - RoundABOUT - haar deuren. Het is een ronde toverdoos, die plaats biedt aan een klein publiek en een solist en hen letterlijk omringt met video en geluid.

Japans slagwerkster Tsubasa Hori zet voet in deze magische arena. Haar wereld is die van de Taikodrum maar ze bespeelt daarnaast nog een hele reeks instrumenten. Zichzelf begeleidend op de Shamisen zingt ze liederen en vertelt.

Lees meer....

UITVERKOCHT

U kan inschrijven op een wachtlijst. Indien er voldoende belangstelling is, zullen wij een 2de voorstelling organiseren om 17:00

 

OOSTERSE HAPJES EN EEN AUTHENTIEKE THEECEREMONIE

Rond 15.40 uur - na de voorstelling trakteren wij u met veel plezier op
overheerlijke Oosterse hapjes en drankjes.

Kom proeven, smullen en genieten van al dit lekkers! Laat u verrassen door de Oostere smaken van edamame, ebi fry, tatsuta, gyoza, mochi en sushi.

Een echte thee-sommelier zal u laten proeven van verschillende soorten thee, zoals groene sencha, macha,... en dit in een prachtige Japanse thee-hoek.


TAIKO FAMILIE WORKSHOP

Kom om 16.10 uur met heel je gezin deelnemen aan een energieke TAIKO workshop!
Maak kennis met deze Japanse percussievorm en zijn immense drums. Leer meer over de herkomst van deze Japanse muziek en leer zelf verschillende ritmes spelen.

Image

 

Met de steun van Vlaanderen, stad Tongeren, de Nationale Loterij en de Nationale Bank.

 

Festival BEROERT 2022

FOTOGALERIE BEROERT 2022 (foto's Tijs Posen) B-Classic en de Velinx lanceren 'BEROERT'. Een festival dat - juist, ja - wil beroeren. Klassieke muziek is het vertrekpunt maar we creëren er een nieuwe beleving rond, door combinaties van genres, eigenzinnige ...

Lees Meer