B-Classic - 06.10.2022 Benjamin Abel Meirhaeghe & The Unrequired Love - Spectacles

Datum & Tijd

do 6 oktober 2022
20:30 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs €14,00
Vriend van de Velinx €10,00

Koop Tickets

Met deze bijzondere voorstelling trappen wij samen met de Velinx het eigenzinnige festival ‘Beroert’ af. Een opening-night die nog lang zal nazinderen.

Countertenor, performer en operaregisseur Benjamin Abel Meirhaeghe en producer Laurens Mariën sloegen de handen in elkaar voor een elektronisch concert dat laveert tussen een spektakel en een liefdesritueel. Verschillende genres en sferen, operateske dada-blues-punkpop, een hoge stem, donkere beats en theatraliteit maken de lente van dit groots intiem spektakel. Samen met danser Hanako Hayakawa en schrijver Louise Van den Eede koesteren ze de hoop voor een andere wereld; een waarin mensen elkaar terugvinden rond poppy vuren, waar spektakels een bevrijdende oerkracht hebben, waar alle mogelijke gedaantes van liefde voortdurend van kostuum wisselen.

Speciaal voor ‘Beroert’ en om de vervoering compleet te maken wordt de vaste cast aangevuld met een strijkkwartet: Pierre Vopat, Challain Ferret, Ana Sofia Sousa en Mikko Pablo zullen het geheel tot een nog grotere hoogte tillen.

Credits
Muziek: Laurens Mariën en Benjamin Abel Meirhaeghe
Dramaturgie en tekst: Louise Van den Eede en Benjamin Abel Meirhaeghe
Dans: Hanako Hayakawa
Strijkkwartet: Pierre Vopat, Challain Ferret, Ana Sofia Sousa en Mikko Pablo
Arrangement strijkers: Ward Opsteyn
Mix: Jasper Segers 

Een voorstelling in het kader van het festival ‘Beroert’, een samenwerking tussen de VELINX en B-CLASSIC.

Met steun van de Nationale Loterij.

Festival BEROERT 2022

FOTOGALERIE BEROERT 2022 (foto's Tijs Posen) B-Classic en de Velinx lanceren 'BEROERT'. Een festival dat - juist, ja - wil beroeren. Klassieke muziek is het vertrekpunt maar we creëren er een nieuwe beleving rond, door combinaties van genres, eigenzinnige ...

Lees Meer