B-Classic - 07.10.2022 10 jaar B-Classic!

Datum & Tijd

vr 7 oktober 2022
20:30 (CET)

Locatie

de Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs €20,00
Vriend van de Velinx €16,00

Koop Tickets

Is het een pot-pourri? Is het een medley? Is het een mega-mix? Is het een sterrenparade? Is het een muzikaal buffet met vis én vlees?

All of the above en nog meer van dat zal het zijn. Speciaal voor ons tienjarig bestaan selecteerde B-Classic het beste van het beste uit haar muzikale universum van het afgelopen decennium. De kers op de taart op de neus van de zalm wat het artistieke parcours van B-Classic betreft, gebracht door een meer dan 20 topmuzikanten tellend collectief, speciaal samengesteld voor dit uitzonderlijke, éénmalige concert.

Een avond vol artistieke ontmoetingen op hoog niveau – dé rode draad in het verhaal van B-Classic – met op de planken en achter de pupiters oude bekenden als Ekaterina Levental, Frank Peters, Philippe Thuriot, Rhonny Ventat, Maarten Lingier, Benjamin Glorieux, Dick van der Harst, enz.., enz....Uiteraard wordt er niet enkel omgekeken maar zal onze muzikale blik ook op de toekomst gericht worden met nieuwe boeiende artiesten zoals het Bryggen ensemble, jazzgitarist en componist Bram Stadhouders, theorbespeler en gitarist Pieter Theuns. Grootste gemene deler van dit alles: liefde, nog eens liefde en alleen maar liefde voor muziek.

Duik met ons mee in 10 jaar B-Classic en 400 jaar muziek in zijn meest uiteenlopende vormen en beleef een onvergetelijke festivalavond in de VELINX.

Een voorstelling in het kader van het festival ‘Beroert’, een samenwerking tussen de VELINX en B-CLASSIC.

Met de steun van Vlaanderen, stad Tongeren, de Nationale Loterij en de Nationale Bank.

Festival BEROERT 2022

FOTOGALERIE BEROERT 2022 (foto's Tijs Posen) B-Classic en de Velinx lanceren 'BEROERT'. Een festival dat - juist, ja - wil beroeren. Klassieke muziek is het vertrekpunt maar we creëren er een nieuwe beleving rond, door combinaties van genres, eigenzinnige ...

Lees Meer