B-Classic - 28.08.2023 Schemerconcert: Valgeir Sigurðsson & Benjamin Abel Meirhaeghe ft. Elisabeth Klinck

Datum & Tijd

ma 28 augustus 2023
21:00 (CET)
Event op Facebook

Locatie

Kasteel van Heers
Nieuwe Steenweg 71
3870 Heers

Tickets

Koop Tickets

Theatermaker en ‘wannabe contratenor’ Benjamin Abel Meirhaeghe ging met IJslandse producer en componist Valgeir Sigurdsson (Björk, Feist, Damon Albarn) een samenwerkingsverband aan op het grensvlak van elektronische en eigentijds klassieke muziek, met ‘The art of listening’ als thematisch vertrekpunt. Violiste Elisabeth Klinck vervoegt hen voor de shows.

In een wereld waar de schreeuw overheerst en waar stilte een schaars goed is geworden, stellen de artiesten zich de vraag hoe we de kunst van het luisteren kunnen herwaarderen en terugwinnen. Het antwoord hierop vertaalt het drietal naar een 60 minuten durende soundscape.

Ervaar deze creatie als sfeervol schemerconcert in het kasteelpark van Heers, met de noordgevel van het slot als imposante back-drop. De opbrengst van het concert gaat integraal naar de restauratie van deze laatgotische erfgoedsite.

I.s.m. Herita VZW & Gemeente Heers

Timing
19u00: Opening terrein en kasteelbar£
21u00: Start concert

 

Sfeer & beleving

Een bezoek aan het Kasteel van Heers is altijd een beetje een avontuur. Het teloorgegane slot wordt momenteel gerestaureerd door Herita. Het is hier dus wel degelijk een werf, maar kijk hoe gezellig we het kunnen maken met kaarsen en vuurkorven!

Met deze tips geniet je ten volle van je bezoek:

Het concert vindt plaats in openlucht. Neem zelf je stoeltje, kussen of picknickdeken mee en installeer je op een plekje naar keuze op het kasteeldomein.
De kasteelbar met lokale drankjes opent om 19.00 uur. Neem dus gerust je tijd om deze historische plek te ontdekken voordat het concert begint!
Weet dat je met je bezoek bijdraagt aan de conservatie van dit bijzondere monument!