B-Classic - 23.10.2024 Valgeir Sigurðsson x Benjamin Abel Meirhaeghe x Elisabeth Klinck present ISABELLE LEWIS

Datum & Tijd

wo 23 oktober 2024
19:00 (CET)
Event op Facebook

Locatie

Ancienne Belgique - AB
Anspachlaan 110
1000 Brussel

Tickets

Voorverkoop: € 20
Aan de deur: € 21

Koop Tickets

Op het muzikale breekpunt van opera, klassiek en geraffineerde electronica.

In 2023 vloerde het triumviraat Valgeir Sigurðsson, Benjamin Abel Meirhaeghe en Elisabeth Klinck ons compleet op ons outdoor festival Feeërieën. Detail: met ‘ons’ bedoelen we een 2000-koppig publiek dat hun appreciatie uitdrukte middels een staande ovatie. Nog een detail: achter de schermen smeedden we instant een pact met de bezwete muzikanten om dit prachtige project – samen met B-Classic - naar de toekomst toe mee verder te ondersteunen.

Vervolgens trokken countertenor, regisseur en performer Benjamin Abel Meirhaeghe en violiste Elisabeth Klinck (zie ook o.a. Miet Warlop’s ‘One Song’) richting Ijsland. Daar werkten ze in de studio van de Ijslandse producer en componist Valgeir Sigurðsson (zie ook: Björk, Feist, Damon Albarn, …) aan een album dat najaar 2024 het levenslicht zal zien op het gerenommeerde label Bedroom Community.

Het project kreeg inmiddels een naam: Isabelle Lewis, een fictief personage dat de belichaming is van hun collectieve muzikale geest, een nostalgische shapeshifter met drie gezichten die elk een unieke klankwereld belichamen. Muzikaal brengen ze hun bevreemdende pop dicht bij elkaar met klassieke invloeden, sferische melancholie en een operateske puls. Ze zijn radicaal in hun stijl en er lijken zich steeds nieuwe perspectieven te ontvouwen in hun sferische landschappen. De poëtische en mysterieuze lyrics, de hoge operateske noten van Meirhaeghe, de geraffineerde electronics van Sigurdsson, de muzikale finesse van Klinck en hun charismatische performance maken van deze samenwerking een absolute must see.

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid, Gallop Tax shelter, B-Classic en het Nieuwstedelijk.

ISABELLE LEWIS ft. Valgeir Sigurðsson x Benjamin Abel Meirhaeghe x Elisabeth Klinck

Isabelle Lewis vertegenwoordigt een gedurfde samensmelting van artistieke visie en muzikale innovatie, gecreëerd door componist en producer Valgeir Sigurðsson, contra-tenor en regisseur Benjamin Abel Meirhaeghe, en violiste Elisabeth Klinck. ...

Lees Meer