B-Classic - 11.05.2023 Mold session - Indre Jurgelevičiūtė + Bert Cools + Anthony Romaniuk

Datum & Tijd

do 11 mei 2023
20:15 (CET)
Event op Facebook

Locatie

C-mine
C-mine 10
3600 Genk

Tickets

Basisprijs €10
- 26 jaar €5
Student (enkel op vertoon van geldige studentenkaart aan de ingang) €0

Koop Tickets

De bijzondere artistieke stem van toetsenist Anthony Romaniuk komt voort uit zijn niet aflatende verkenning van een breed scala aan muzikale stijlen. Als natuurlijke muzikale polyglot wordt zijn klassieke opleiding aangevuld met zijn improvisatievermogen, waardoor hij de grenzen tussen genres kan overschrijden.

Bert Cools begint op 7 jarige leeftijd met gitaar. Al zeer snel ontwikkelt hij een zowel de akoestische als de elektronische kant van muziek. Hij vervolmaakt zijn masteropleiding Jazz gitaar aan het Conservatorium Codarts te Rotterdam, waar hij les volgt bij Hein Van de Gein, Ed Verhoef en Hariprasad Chaurasia. In 2010 behaalt hij de Rotterdamse 'Erasmus jazz prijs'.

Bert richtte samen met zijn broer Stijn Cools het creatief platform 'granvat' op in 2013. Een platform dat zich vooral richt op elektronica, folk, wereldmuziek en improvisatie. Granvat kent vele releases en projecten die zowel nationaal als internationaal concerten spelen. Book of air vvolk & Fieldtone, Merope, Hoera., Solo& Indre, AAN/EOP, Hariprasad Chaurasia. Naast Granvat is Bert ook een veelgevraagd side man.

Indrė Jurgelevičiūtė studeerde af aan de Litouwse Academie voor Muziek en Theater en de afdeling Wereldmuziek van het Rotterdams Conservatorium. Samen met muzikanten uit verschillende landen vormde ze de band Merope, die toerde in Europa, India, China en Mexico en drie albums opnam over de thema's natuur - 9 Days (2012), Amaranthine (2015) en Naktės (2018). De laatste 'Naktės' heeft de prestigieuze Klara music award gewonnen voor de beste Belgische wereldmuziek release 2019. 

MOLD SESSIONS

Muzikale dates over muziekgenres heen. C-mine en B-Classic slaan de handen in elkaar voor een nieuw concept: MOLD sessions. Tijdens een MOLD session worden muzikanten van diverse pluimage voor 1 dag samengebracht. We laten hen experimenteren zoals in de ...

Lees Meer