B-Classic - 23.03.2023 Mold session - Ben Bertrand + Nabou Claerhout

Datum & Tijd

do 23 maart 2023
20:15 (CET)
Event op Facebook

Locatie

C-mine
C-mine 10
3600 Genk

Tickets

Basisprijs €10
- 26 jaar €5
Student (enkel op vertoon van geldige studentenkaart aan de ingang) €0

Koop Tickets

Ben Bertrand is een Brusselse basklarinetist en componist. Met zijn instrument en andere hulpmiddelen creëert Bertrand live performances met een hypnotiserend web van geluiden. Naar zijn muziek luisteren is zoals aan de zee zitten, en ons leven in slow motion zien voorbij komen. Met eerder werk - 'Era/Area', 'Off-Record 2017' en 'NGC 1999', uit op Les Albums Claus - was Ben te zien in België, Frankrijk en Nederland, bij o.a. Meakusma Festival, Ancienne Belgique, Le Lieu Unique, Schiev Festival, Le Guess Who? en het World Minimal Music Festival.

Zijn album 'Manes' releasete hij in maart 2020, in samenwerking met Stroom en Les Albums Claus. In 2021 verscheen zijn derde album ‘Dokkaebi’, opnieuw op Les Albums Claus.

 

Nabou Claerhout nam de moedige en ongewone sprong om op 9-jarige leeftijd trombone te leren spelen. Niemand kon toen vermoeden dat ze jaren later midden in de hedendaagse jazzscene zou belanden. Vandaag is Nabou één van de meest veelbelovende en vernieuwende jazztrombonisten van de Benelux.

Onder leiding van Fred Wesley en Mark Guiliana trok de jonge Nabou van de Kunsthumaniora Brussel naar Codarts Rotterdam, met onder meer Bart Van Lier en Ilja Reingoud als haar docenten. Na een tussenstop aan de Royal Academy of Music in Londen (2017) studeerde Nabou in 2018 af aan Codarts. Sindsdien geeft ze les aan het Kortrijks Conservatorium en de Wilrijkse muziekacademies en werkt ze sinds september 2021 als onderzoeker aan het Arts & Research Institute in Antwerpen.

MOLD SESSIONS

Muzikale dates over muziekgenres heen. C-mine en B-Classic slaan de handen in elkaar voor een nieuw concept: MOLD sessions. Tijdens een MOLD session worden muzikanten van diverse pluimage voor 1 dag samengebracht. We laten hen experimenteren zoals in de ...

Lees Meer