B-Classic - 05.10.2024 WEATHER x Festival Beroert

Datum & Tijd

za 5 oktober 2024
20:00 (CET)

Locatie

De Velinx
Dijk 111
3700 Tongeren

Tickets

Basisprijs € 24,00
Vriend van de Velinx € 20,00

Koop Tickets

Een streling voor oog en oor: hemelse klanken begeleid door schitterende visuals in een unieke 360° sound. Een muzikale én visuele trip in een unieke setting.

B-Classic brengt met BRYGGEN ensemble, als muzikale tour de force, het cultstuk Weather (1997) van Michael Gordon tot leven, in combinatie met soundscapes van geluidskunstenaar Chris Watson en beelden van de Spaanse filmmaker Carlos Casas. Een muzikale tour de force!

Weather neemt je mee op een reis van een regenwoud in Oost-Azië naar 's werelds oudste woestijn, van een IJslandse gletsjer tot de gezonken middeleeuwse stad Dunwich voor de Engelse kust. Weather vormt een artistiek verslag van bedreigde omgevingen en is urgent, beklemmend en onvergetelijk.

Bekroonde geluidsopnametechnicus Chris Watson heeft gewerkt aan enkele van de meest geliefde documentaires van de BBC, waaronder David Attenborough's Frozen Planet en The Life of Birds. Voor dit project heeft Chris zijn uitgebreide archief opnieuw bezocht om een meeslepende geluidsinstallatie te creëren die de uur durende uitvoering door het strijkorkest begeleidt.

Weather, Belgische premiere

Een streling voor oog en oor: hemelse klanken begeleid door schitterende visuals in een unieke 360° sound. Een muzikale én visuele trip in een unieke setting. B-Classic brengt met BRYGGEN ensemble, als muzikale tour de force, het cultstuk ...

Lees Meer