B-Classic - Rhonny Ventat

Rhonny Ventat

Opgeleid aan de Conservatoria van Brussel en Luik bij Alain Crepin en Philippe Leblanc, werd Rhonny Ventat naar de voorgrond gestuwd, met name dankzij de wedstrijd voor jonge solisten georganiseerd door de RTBF, waarvan hij in 1985 prijswinnaar was. Na zijn klassieke studies vervolgde hij zijn opleiding bij François Daneels en Steve Houben.

Als eclectisch musicus heeft hij gespeeld met een groot aantal gerenommeerde en uiteenlopende artiesten zoals Tibor Varga, Georges-Élie Octors, Julien Clerc, Jeff Bodart, William Sheller, Gilbert Montagné, André Vandernoot en Dirk Brossé.

In 2013 ontving hij ook de "Fuga"-trofee van de Unie van Belgische Componisten terwijl de stad Luik hem in 2014 de titel van Cultureel Ambassadeur van de Provincie Luik toekende.

Na verscheidene jaren les te hebben gegeven aan het Conservatoire de musique de Verviers, wijdt hij zijn onderwijsactiviteiten nu aan het Institut royal supérieur de musique et de pédagogie (IMEP) in Namen.

Hij is de stichter van de groep Saxacorda (strijkkwintet en saxofoon) voor wiens specifieke formatie verschillende componisten hebben geschreven (Line Adam, Michel Lysight...)

Producties

Festival BEROERT 2022

FOTOGALERIE BEROERT 2022 (foto's Tijs Posen) B-Classic en de Velinx lanceren 'BEROERT'. Een festival dat - juist, ja - wil beroeren. Klassieke ...

lees meer