B-Classic - Manchester Collective

Manchester Collective

Manchester Collective is een hedendaags muziekgezelschap dat naam maakt met zijn revolutionaire aanpak: (post-)modernisme en avant-garde op ongewone plekken, ingepakt in een flitsende ­concertaankleding.

Bekend om hun experimentele programmering en gedurfde samenwerkingen is het werk van Manchester Collective sinds hun oprichting in 2016 in razend tempo uitgebreid. Ze spelen nu in concertzalen, concertpodia en fabrieksruimtes in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk en brengen een combinatie van baanbrekende hedendaagse muziek, klassieke meesterwerken en geënsceneerd werk.

Nieuwe muziek is van vitaal belang voor het collectief. In de afgelopen jaren hebben zij creatieopdrachten aan artiesten als Edmund Finnis, Hannah Peel, Lyra Pramuk en Laurence Osborn. Hoogtepunten zijn hun debuut in de Royal Albert Hall als onderdeel van het BBC Proms Festival 2021; de creatie van Dark Days, Luminous Nights, een gedurfde audiovisuele installatie die onder afsluiting werd gemaakt met Blackhaine en Simon Buckley; en Sirocco, de internationale sensatie met de Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe.

Manchester Collective neemt op onder het IJslandse label Bedroom Community.

Producties

Festival BEROERT 2022

FOTOGALERIE BEROERT 2022 (foto's Tijs Posen) B-Classic en de Velinx lanceren 'BEROERT'. Een festival dat - juist, ja - wil beroeren. Klassieke ...

lees meer

Festival BEROERT 2023

B-classic en CC de Bogaard beroeren je met avontuurlijke concerten in Truiens toperfgoed. Liggend tussen eeuwenoude muurschilderingen ...

lees meer