B-Classic - 29.09.2023 Festival BEROERT: Manchester Collective & Bryggen

Datum & Tijd

vr 29 september 2023
20:15 (CET)

Locatie

Minderbroederskerk
Minderbroedersplein 5
3800 Sint-Truiden

 

Tickets

Basistarief: €26
-26j: €10
5 UiTPASpunten: €23
Combiticket vrijdag + zaterdag: €40

Koop Tickets Combitickets

B-classic en CC de Bogaard beroeren je met avontuurlijke concerten in Truiens toperfgoed.

Liggend tussen eeuwenoude muurschilderingen trippen op klassiek en een nachtje doorbonken op Beethoven & co: het festival Beroert van B-Classic en CC de Bogaard verkent avontuurlijke paden in prachtige, eeuwenoude locaties. 

Op vrijdag 29 september laat B-Classic Manchester Collective en het Belgische Bryggen voor een eerste keer besnuffelen en inspireren. Ze strijken dan neer in de machtige Minderbroederskerk met composities van Richard Strauss, het prachtige Fantasia on a theme by Thomas Tallis van Ralph Vaughan Williams en herschreven klassiekers van Vivaldi, Bach en andere meesters.

Zodra je ook maar één teennagel in de kerk neerpoot, word je ondergedompeld in muziek én beleving. Wie weet kom je zelfs in een biechtstoel terecht. Geef toe: dat was al even geleden.

PROGRAMMA

Antonio Vivaldi. Concerto RV 156 in G minor
Ralph Vaughan-Williams. Fantasia on a Theme of Thomas Tallis
Vivaldi / Ligeti / Clark / Bach. Recreation
Richard Strauss. Metamorphosen

Solisten: Max Baillie &  Jolente De Maeyer

UITVOERDERS

Dit programma wordt integraal uitgevoerd door groot strijkersensemble, samengesteld uit leden van Manchester Collective en het strijkorkest Bryggen Bruges Strings.Festival BEROERT 2023

B-classic en CC de Bogaard beroeren je met avontuurlijke concerten in Truiens toperfgoed. Liggend tussen eeuwenoude muurschilderingen trippen op klassiek en een nachtje doorbonken op Beethoven & co: het festival Beroert van B-Classic en CC de Bogaard ...

Lees Meer