B-Classic - 01.09.2024 Zonsopgangconcert 2024 met Joep Beving

Datum & Tijd

zo 1 september 2024
06:30 (CET)
Event op Facebook

Locatie

Parking: Konijnenstraat (toegang via Heuvelstraat), Gors-Opleeuw (Borgloon)

Google Maps

Tickets

Concert: €25 (servicekosten inbegrepen)
Concert + ontbijt & koffie: €42.5 (servicekosten inbegrepen)
- Koffiekoek
- Verse Loonse appels door BelOrta
- Broodje B-Classic met spek (De Vleeshoeve) + omelet. Of veggie
- Met liefde samengesteld door Konak Borgloon

Tarief bewoners Borgloon : €7.5 enkel concert en €25 concert en ontbijt.
Enkel fysieke verkoop via de dienst cultuur Borgloon.

Dienstcultuur@borgloon.be
Tel. 0032 12 673 600

Koop Tickets

"Belangrijke Update: Op algemeen verzoek verplaatsen we het Zonsopgangconcert naar zondag 1 september"

Regen, regen en ook nog eens behoorlijk fris! Zoals jullie ongetwijfeld niet is ontgaan, leven we in vochtige tijden en ook het komende weekend wordt er flink wat hemelwater voorspeld. Een opblaasbaar podium dat kan drijven hebben we niet direct bij de hand, we willen jullie niet tot aan de knieën in de modder laten zakken, het ontbijt serveren we liever warm en bovendien zijn Joep zijn subtiele noten te dierbaar om ontstemd te spelen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van ons Zonsopgangconcert moeten we dus plan B inschakelen.

Daarom hebben we besloten het zonsopgangconcert met Joep Beving te verplaatsen naar zondag 1 september voor een 100% outdoor ervaring. Zo kunnen we echt de zon zien opkomen terwijl we in het gras van de muziek genieten. Het concert begint dan om 06:30 uur stipt. Kun je niet op 1 september? Dan kun je deelnemen aan ons Zonsondergangconcert met Mary Lattimore in Genk, of je kunt een refund aanvragen via kristof@b-classic.be.


Op zondag 1 september nodigen we je uit om opnieuw de magie van de zonsopgang te ervaren, tijdens een onvergetelijk concert in harmonie met de natuur op de uitgestrekte weiden van Haspengouw in Borgloon. Voor deze bijzondere gelegenheid verwelkomen we de innemende pianist en componist Joep Beving. We maken er samen een zalige zondagochtend van die de rest van de dag én week zal verlichten!

Joep Beving heeft van jongs af aan een diepe band gehad met de piano. Hoewel hij gedwongen werd zijn muziekstudie aan het conservatorium te staken, koos hij ervoor om zijn academische pad te verleggen naar bestuurskunde en overheidsbeleid. Ondanks deze verandering is zijn liefde voor de piano altijd blijven branden. Terwijl zijn vroegere streven was om zo veel mogelijk noten per minuut te spelen, heeft zijn speelstijl in de loop der jaren een metamorfose ondergaan, op zoek naar een specifieke esthetische essentie.

Bevings muziek klinkt als Erik Satie, Frédéric Chopin en Nils Frahm. Maar hij voegt er een volstrekt eigen intimiteit aan toe waardoor je de albums en nummers maar blijft draaien en draaien. Geen weldadige waterval van pianonoten maar heerlijke doeltreffende breekbare pianowerkjes, gespeeld met het allerzuiverste gevoel in een adembenemende cadans. Sfeervol, meeslepend, bedwelmend, kwetsbaar, romantisch én ontroerend. Melancholische en breekbare melodieën als balsem voor de ziel. 

In samenwerking met en met de financiële ondersteuning van de stad Borgloon.

Zonsopgangconcert

Ieder jaar brengen we in de prachtige natuur van Borgloon muzikanten samen voor een uniek en onvergetelijk concert bij zonsopgang, waar oorstrelende muziek samensmelt met het gouden licht van de midzomerzon. Een betoverende zondagochtend die de rest van de ...

Lees Meer