B-Classic - 21.09.2024 THE SOUND OF C | Muziek/performance marathon

Datum & Tijd

za 21 september 2024
12:00 (CET)

Locatie

C-mine
3600 Genk

Tickets

COMBITICKET "FULL MELODIE": €28
NAMIDDAGTICKET "INTRO": €15
AVONDTICKET "SLOT AKKOORD": €22

Koop Tickets

Op 21 September 2024 slaan C-mine en B-Classic de handen in elkaar voor een gloednieuw festival onder de titel: The Sound of C.
De titel verwijst naar het cult nummer van de Confetti's uit de jaren 80 waarmee ze internationaal succes behaalde binnen de new beat muziek. Het klonk anders, het was gewaagd, eigenwijs, nieuw en gedurfd, dit zijn dan ook meteen de kernwoorden voor het nieuwe festival op C-mine!

Het festival brengt (internationale) kunstenaars samen die de grens opzoeken van genres met telkens een knipoog naar muziek, popcultuur en subcultuur. Laat je als publiek verrassen en op sleeptouw nemen doorheen het energiegebouw. Van circusartiest tot klassiek pianist, van paaldans act tot een Bulgaars koor. Het kan allemaal.

LE MYSTÈRE DES VOIX BULGARES

Dit 18 koppig koor uit Bulgarije bestaat al sinds 1952 en komt naar Genk voor een Accappela concert. Het koor werd opgepikt door artiesten wereldwijd en is te horen op een nummer van de Amerikaanse rapper Drake. Maar ook artiesten als Kate Bush en Gorillaz hebben zich openlijk uitgesproken als fans! Na de Ancienne Belgique, Primavera Sound Festival en Roskilde is het nu aan Genk!

COMPAGNIE BARKS / BASTIEN DAUSSE

Compagnie Barks is het hedendaags circusgezelschap rond circusartiest Bastien Dausse. Het gezelschap is ontstaan rond het verlangen om te spelen met de zwaartekracht. Hij speelde doorheen heel Europa waaronder ook het gerenommeerde theaterfestival van Avignon. In zijn werk daagt hij de zwaartekracht uit door het maken van machines die de performers uit balans brengen. Tijdens The Sound Of C presenteren we een overzicht van verschillende apparaten die hij maakte en nodigen we live muzikanten uit om in dialoog te gaan met de circusartiesten!

MUZIEK/PERFORMANCE MARATHON

Tijdens het festival nodigen we verschillende performance artiesten uit. Zo zal er een nieuw werk te zien zijn van de Genkse Inci Gül Civelekoglu. Inci is dit jaar een van de artists in residence bij C-mine en presenteert het resultaat van haar residentie tijdens het festival.

Er zullen ook internationale artiesten optreden waaronder de in Wenen wonende Amerikaan: Alex Franz Zehetbauer. Met 'An Evening With' verandert hij het format van het klassieke concert van vocalist aan de piano tot een experimentele performatieve benadering die zich bevrijdt van de codes van het recital. Van slaapliedje tot folksong, naar popconcert met een serieuze knipoog.

Of dompel je onder in '(a kind of) Requiem' van de Duitse Lulu Obermayer. Dit werk is gebaseerd op een grootschalig werk voor koor en orkest gecomponeerd door Johannes Brahms tussen 1865-1868. Dit kunstwerk is tijdgevoelig en strekt zich uit over de volledige namiddag, als publiek kan je binnen en buiten lopen en kiezen of je 5 minuutjes blijft of vier uur.

Reken daarnaast ook op Soulwax poulain Natasha Pirard, paaldanser extraordinaire Tibau Beirnaert, de immer eigenwijze Maya D'Hont en de schoonste klanken die Schotland te bieden heeft dankzij B
rìghde Chaimbeul.