B-Classic - 31.08.2024 Schemerconcert: Benjamin Glorieux & Oriana Ikomo

Datum & Tijd

za 31 augustus 2024
19:00 (CET)
Event op Facebook

Locatie

Kasteel van Heers
Nieuwe Steenweg 71
3870 Heers

Tickets

Herita leden: €20
Niet leden: €25

Koop Tickets

penluchtconcert op het kasteeldomein

Voor de tweede keer organiseren Herita en B-Classic een sfeervol openluchtconcert in het kasteelpark van Heers. De indrukwekkende noordgevel van het laatgotische slot vormt daarbij een magnifieke achtergrond.

Ook dit jaar komt een unieke mix van muzikanten samen. Barokcellist Benjamin Glorieux beweegt zich moeiteloos doorheen verschillende muziekdomeinen: van authentiek oud tot experimenteel nieuw. De Brusselse Oriana Ikomo zingt vooral neosoul en RnB. Vorig jaar schopte ze het tot in de finale van De Nieuwe Lichting van StuBru. Met haar dromerige, volle sound timmert ze aan een stevige carrière!

Deze twee klasbakken spelen voor het eerst samen en worden voor de gelegenheid vergezeld door Tim Finoulst op gitaar, Martijn Vanbeul op bas en Maarten Lingier op piano. Samen brengen ze een unieke setlist, speciaal voor deze plek en dit moment. Het voorprogramma wordt verzorgd door het lokale jazztrio Raft

Programma

19.00 uur: deuren & kasteelbar open
20.00 uur: Jazztrio Raft
21.00 uur: Benjamin Glorieux & Oriana Ikomo ft. Tim Finoulst, Martijn Vanbuel & Maarten Lingier

Sfeer & beleving

Een bezoek aan het Kasteel van Heers is altijd een beetje een avontuur. Het teloorgegane slot wordt momenteel gerestaureerd door Herita. Het is hier dus wel degelijk een werf, maar kijk hoe gezellig we het kunnen maken met kaarsen en vuurkorven!

Het concert vindt plaats in openlucht. Neem zelf je stoeltje, kussen of picknickdeken mee en installeer je op een plekje naar keuze op het kasteeldomein.
De kasteelbar met lokale drankjes opent om 19.00 uur. Er zal ook een foodtruck staan. Neem dus gerust je tijd om deze historische plek te ontdekken voordat het concert begint!
Weet dat je met je bezoek bijdraagt aan de conservatie van dit bijzondere monument!
Bij slecht weer wordt het concert uitgesteld. In dat geval blijven je tickets geldig voor de nieuwe datum. Kan je op die nieuwe datum niet komen? Dan krijg je je tickets terugbetaald.