B-Classic - 20.08.2021 Sabina Toll en Thomas François : dubbele cd - voorstelling

Datum & Tijd

vr 20 augustus 2021
20:15 (CET)

Locatie

C-mine square
Genk

Tickets

8€

Koop Tickets

Sabina Toll, een Sardische herderskleindochter, groeit op in de mijncités van Genk. Later verhuist ze naar Brussel om uiteindelijk terug te keren naar overal waar ze zich thuisvoelt.

Ze werkt samen met verschillende gastmuzikanten die helpen hebben bij het uitvoeren van haar eigen composities.
Zoals onder andere de Limburgse muzikanten ; pianist Daniel Sikora, drummer Jelle Stevens en gitaristen Roel Paulussen en Bert Tommissen en de Brusselse producer David Chazam.

Verwacht een Cabaret Eclectique Noir van Electroclash, Cabaret en Americana Noir.

Zomerslag en B-Classic nodigen, naast Sabina Toll en haar eigen band, ook een muzikale vriend uit, namelijk Thomas François.

Beiden hebben ze roots in Genk en stellen hun nieuwe album voor.

Thomas François (°85’) is een naar Brussel uitgeweken Genkenaar, kleuterleider en actief muzikant. Hij speelt in bands vanaf zijn 15de en verdiept zich in zoveel mogelijk verschillende genres. Zo was hij onder meer de zanger/ pianist bij ‘Bluetrain’, pianist bij ‘Laughing academy’, ‘Honeymoon Cowboys’ en ‘Siglo xx’.

Op zijn debuutplaat ‘3.3’ combineert hij zoveel mogelijk verschillende stijlen die te horen zijn door het hele album. Als resultaat creëert hij een eigen klank waarin de piano centraal staat. Het is een weerspiegeling van de drie levensjaren waarin hij de plaat heeft gemaakt naar eigen emoties, ervaringen en muzikale indrukken.

Thomas François werkt voor dit optreden samen met de volgende Limburgse muzikanten: drummer Zjef Cludts, saxofoon Steven Marx, gitaar Daan Van Robays, contrabas Bert Marx, zang Joyce Vanderhoydonck.