B-Classic - 16.05.2024 Kunstennacht Hasselt - Gregory Frateur x Bert Peyffers x Jolan Decaestecker

Datum & Tijd

do 16 mei 2024
19:00 (CET)
Event op Facebook

Locatie

Lombaardstraat 21, 3500 Hasselt

Tickets

gratis toegang

Tijdens Kunstennacht Hasselt bundelen Gregory Frateur, Bert Peyffers en Jolan Decaestecker hun krachten om een uniek en onvergetelijk concert te presenteren. Door hun diverse achtergronden en muzikale invloeden te combineren, ontstaat een sound die zowel krachtig als subtiel is. We nestelen ons in de prachtige setting van het oude provincieraadsgebouw voor een verrassende eenmalige samenwerking. We openen de deuren om 19h, 20h & 21h. 

GREGORY FRATEUR

Performer, zanger, componist, tekstschrijver en acteur: Gregory Frateur staat vooral bekend om zijn unieke stemgeluid en als frontman van de Belgische band Dez Mona. Met Dez Mona heeft hij een indrukwekkend repertoire opgebouwd, bestaande uit 9 studioalbums, een livealbum en verschillende soundtracks voor film, theater en dans. Naast zijn werk met Dez Mona heeft Frateur door de jaren heen samengewerkt met diverse collectieven, kunstenaars, componisten en muzikanten, waardoor hij zijn creatieve horizon blijft verbreden en zich vaak laat inspireren tot nieuwe creaties.

BERT PEYFFERS

Bert Peyffers, beter bekend als "Bert Skunk," is een getalenteerde Belgische percussionist die op 13-jarige leeftijd verliefd werd op de cajon. Zijn vaardigheid en passie brachten hem naar de halve finale van Belgium's Got Talent, waar hij als soloartiest schitterde. Als freelance percussionist en studiomuzikant gelooft hij sterk in de verbindende kracht van muziek. Bert is niet alleen de oprichter van het 12-koppige muzikale collectief Wamaki's, maar toert momenteel ook door Europa met de bands Ão & Vermin Twins.

JOLAN DECAESTECKER

Producer Jolan Decaestecker is vooral bekend als gitarist of geluidstechnicus bij onder andere Ão, Mooneye & Spëcht. Als soloartiest toont hij zijn voorliefde voor experimentele ambient en soundscapes met zijn project "Empty Apartments". Jolan schuwt unieke combinaties en creaties niet en schreef de muziek van deze unieke eenmalige samenwerking.