B-Classic - 21.11.2020 Livestreaming Wim Segers en Compro Oro

Datum & Tijd

za 21 november 2020
20:15 (CET)
Event op Facebook

Locatie

Livestreaming

 

Ook dit seizoen gaat Thomas Vanderveken weer vijf avonden in gesprek met boeiende muzikanten. Spitsvondig, erudiet, vrolijk en genereus. Wie zo’n avond al eens heeft meegemaakt, weet dat het levensverhaal van de hoofdgast hierbij de inspiratiebron vormt voor een avontuurlijke expeditie naar de kern van het bestaan. En geef toe, zonder zulke ontmoetingen zou het leven maar een schrale bijeenkomst zijn.

Thomas Vanderveken ontvangt de jonge componist en vibrafonist Wim Segers, die furore maakt als frontman van zijn band Compro Oro en zich op muzikaal vlak laat voeden door voorbeelden als Cal Tjader, Mlulata Astatke en Marc Ribot. Wim zal in drie grote muzikale blokken werken rond de drie grote immigratiegolven van Genk: Pools/Oekraïens, Italiaans/Grieks en Turks/Marokkaans en linken leggen naar de muziek van deze landen.

Speciaal voor deze avond vroegen we Wim om zich te laten uitdagen door het unieke karakter van de stad Genk, en daar liet hij geen gras over groeien. Uit onze voorbereidende mailcorrespondentie citeren we graag volgend fragment: "De drie voetbalploegen van het Genkse mijngebied lijken hierin een voorname rol te spelen. Winterslag, Waterschei en Zwartberg. Ik onderzoek de liederen die ze zongen." We zeiden het al: spitsvondig, erudiet, vrolijk en genereus, en boeiend bovendien.