B-Classic - 28.09.2021 Filmpremiere Harder Better Faster Stronger

Datum & Tijd

di 28 september 2021
19:30 (CET)

Locatie

De Nieuwe Zaal
Maastrichterstraat 96
3500 Hasselt

Tickets

Basis : €9,50
Club ZED : €8,00

Koop Tickets

“Hoe kunnen we een concertcaptatie verheffen tot een gesamtkunstwerk waarbij muziek, beeld, performance, dans,… samenkomen?” vroegen concertorganisatoren Muziekodroom, De Serre & B-classic zich nieuwsgierig af. Het antwoord is de film HARDER, BETTER, FASTER, STRONGER.

4 curatoren stelden 4 gelegenheidsbands samen die de opdracht kregen om een unieke creatie te maken. Het luik ‘Harder' met Hantrax, Michiel De Malsche & Adilia Yip brengt piano, marimba en electronica samen. In 'Better' verenigen Maya Dhondt, Vieze Meisje en Liew Niyomkarn piano, gitaar, electronica en zang. Susobrino werkt in ‘Faster' samen met componist Lucas Van Vlierberghe en het strijkorkest Young Belgian Strings. In ’Stronger’ tenslotte, brengen Benjamin Abel Meirhaeghe & Laurens Mariën een nummer met harpiste Alma Auer in een scenografie van theatermakers Simon en Vincent Lynen a.k.a. Frankie.

De vier composities zijn bij elkaar gebracht in een one shot film waarin Peter De Graef en Sigrid Vinks je mee op sleeptouw nemen. Regisseurs van dienst zijn Tobias Jansen (onder meer bekend van zijn videoclips voor bands als Balthazar, Eefje De Visser en Oscar & The Wolf… ) & Jelle Hermans die in 2020 afstudeerde aan KASK.Intrigerend weetje : de film werd op één dag gedraaid met een ploeg van meer dan 100 mensen.

Op dinsdag 28 september zal HARDER, BETTER, FASTER, STRONGER in première gaan in Cinema ZED Hasselt. De film zal naadloos overgaan in een live concert met Hantrax, Michiel De Malsche & Adilia Yip met een volledige versie van hun compositie.

Curatoren: Laurens Mariën, Mirthe Tibos, Kobe Deckers, Cas Van Heukelom

 

Een samenwerking van cinema ZED, de Serre, Muziekodroom en B-Classic met de financiële steun van de stad Hasselt en Vlaanderen