B-Classic - Kieran Brunt

Kieran Brunt

Kieran Brunt is een zanger, songwriter en producer gevestigd in Londen. Hij is een veelzijdige muzikant die over een breed scala aan genres werkt. De wereld van de muziek leerde hij kennen door als schooljongen te zingen in koren en opera's. Als tiener speelde hij in verschillende bands om dan uiteindelijk muziek te gaan studeren aan St. John's College, Cambridge, waar hij in het koor zong en dissertaties schreef over Mozart, Benjamin Britten, The Magnetic Fields, Ariel Pink en Global Hip Hop.

 Brunt werkte samen met Terry Riley, Anna von Hausswolff, Mind Against, Michael Price, Luke Howard, The King's Singers en Nils Frahm, die hem inschakelde voor de koorarrangementen op zijn album All Melody uit 2018.

 In 2016 vormde hij de zanggroep Shards in het kader van zijn eerste live samenwerkingen met Frahm. De groep heeft zich sindsdien aangesloten bij het Erased Tapes-label en bracht in 2019 hun debuutalbum uit met geheel nieuwe composities van Brunt. Hij schrijft en treedt ook op in het elektronische duo Strange Boy met componist en producer Matt Huxley.