B-Classic - Indrė Jurgelevičiūtė

Indrė Jurgelevičiūtė

Indrė Jurgelevičiūtė studeerde af aan de Litouwse Academie voor Muziek en Theater en de afdeling Wereldmuziek van het Rotterdams Conservatorium. Samen met muzikanten uit verschillende landen vormde ze de band Merope, die toerde in Europa, India, China en Mexico en drie albums opnam over de thema's natuur - 9 Days (2012), Amaranthine (2015) en Naktės (2018). De laatste 'Naktės' heeft de prestigieuze Klara music award gewonnen voor de beste Belgische wereldmuziek release 2019. In België is Indrė ook betrokken bij de alternatieve jazzprojecten "Book of Air: Fieldtone en vvolk", en haar werk wordt vertegenwoordigd door het kunstplatform "Granvat".
De klanken van de Litouwse kanklės worden subtiel gecombineerd met traditionele Afrikaanse muziek in Indrė's projecten met een beroemde muzikant uit Mali, Baba Sissoko (MaLituanie), en een Senegalese kora-meester, Solo Cissokho. In 2015 kreeg het duo Solo & Indrė spectaculaire erkenning, nadat ze hun eerste prijs wonnen bij de gerenommeerde internationale competitie "World Music Network Battle of the Bands" en later op tournee gingen in de VS en Europa.
De muziek van Indrė spreekt over de menselijke verbinding met de natuur en rituele magie in het dagelijks leven, en biedt de luisteraar een geschenk van zachte melancholie en een stille vreugde van het zijn. Uniek en gevoelig uitgedrukt door het magische geluid van de snaren van Indrė's kanklės, onthullen al deze emoties ons opnieuw de diepe betekenissen die alle wereldculturen gemeen hebben.

Producties

MOLD SESSIONS

Muzikale dates over muziekgenres heen. C-mine en B-Classic slaan de handen in elkaar voor een nieuw concept: MOLD sessions. Tijdens een MOLD ...

lees meer