B-Classic - Azerty klavierwerke

Azerty klavierwerke

In 2018 studeerde Alan Van Rompuy met hoge onderscheiding af aan het Conservatorium van Antwerpen als Master In Arts, afstudeerrichting jazzpiano met het soloproject Azertyklavierwerke. De vleugelpiano werd vergezeld met midi-instrumenten recht uit Ableton.

Datzelfde jaar bracht hij twee EP’s (neer en Enter) en twee singles (Schemerzone en Soelaas) uit. Neer en Enter werden gemaakt in residentie bij muziekcentrum Volta en zijn een artistieke interpretatie van techno en hardcore, ditmaal zonder piano.

2019 is het jaar van debuut-album Vruchteloos Gehamer, zelfstandig uitgebracht op digitale platformen. Andere uitgaves zijn EP Monoliet en single Patronen. Soms speelt elektronische percussie zo’n grote rol dat harmonie en melodie volledig verdwijnen, op andere momenten komt zijn klassieke en jazzachtergrond tot hun recht in de vorm van verfijnd gearrangeerde composities.

Vruchteloos Gehamer wordt opgepikt door Sound Track via curator Roman Hiele en door kleine radio’s en magazines als Radio XL-Air, We Are Various, The Word Radio, Luminous Dash, Dansende Beren en Gonzo Circus. De instrumentatie is overwegend digitaal, gaande van stage piano’s tot simpele drumcomputers.

Een tweede album, genaamd Galm, gaat uit van zelf opgenomen impulse responses in betekenisvolle plekken in Vlaanderen en Brussel en is volop in productie wanneer al het materiaal gestolen wordt.

Eind oktober 2020 wordt dan een tweede album, Echo Park, uitgebracht, met singels In between, One night en Leminate you. Instrumenten die zeer aanwezig zijn, zijn de Korg Monologue, eigen gecreëerde sample-based instrumenten en het sterk gemanipuleerde spel van drummer Olivier Penu. De stem van theatermaker en multi-instrumentalist Leonore Spee is te horen in verschillende tracks.

Producties

MOLD SESSIONS

Muzikale dates over muziekgenres heen. C-mine en B-Classic slaan de handen in elkaar voor een nieuw concept: MOLD sessions. Tijdens een MOLD ...

lees meer