B-Classic - Maya Dhondt

Maya Dhondt

Maya Dhondt begon haar studies klassieke piano aan het conservatorium van Gent en eindigde die aan het conservatorium van Antwerpen in 2020. Sinds haar afstuderen wisselt ze uitvoerende opdrachten af met eigen creaties. In haar werk exploreert ze de grenzen en potentiële overlappingen van genres en zoekt ontmoetingen op tussen het oude en het nieuwe, het akoestische en elektronische, het technische en het intuïtieve.

Maya was te zien als uitvoerend muzikant in theaterproducties van Benjamin Abel Meirhaeghe (The Ballet - 2018, A Revue - 2020-21), van Johan Petit en het MarHa!tentatief (Nu het nog kan - 2021-22), in band vorm bij Rosé (2020-…) en Ohne Francis (2021-…), op het scherm en de radio bij de Twintigers (duo met Ellen Wils, Radio Klara VRT - 2021).

Maya’s eigen werk was te horen en zien in videoproject Harder, Better, Faster, Stronger (trio met Vieze Meisje en Liew Niyomkarn, B-Classic, Muziekodroom en de Serre, Hasselt - 2020), in haar soloproject Wendy (Onderstroom Antwerpen, Volksroom Brussel, Theresia Gent - 2021-…), in productie Listen To You Heart (Bourla Schouwburg, Antwerpen, gecureerd door Louis Janssens - 2020), in productie Long Time No Hear (REST i.s.m. Opera Ballet Vlaanderen, gecureerd door Benjamin Abel Meirhaeghe - 2021).

Producties

This is not a love song

This Is Not a Love Song verwijst naar het bekendste nummer van de groep Public Image Ltd.. Het nummer werd geschreven door Johnny Rotten, zanger ...

lees meer

MOLD SESSIONS

Muzikale dates over muziekgenres heen. C-mine en B-Classic slaan de handen in elkaar voor een nieuw concept: MOLD sessions. Tijdens een MOLD ...

lees meer