B-Classic - 26.09.2020 Jef Neve, Luc Ponet en Peter Maus

Datum & Tijd

za 26 september 2020
17:30 (CET)
Event op Facebook

Locatie

Onze-Lieve-Vrouwebasiliek Tongeren

Tickets

Standaard: 20€

Koop Tickets

Het concert van 20:30 is uitverkocht. We hebben een 2de concert ingelast dat begint om 17:30.

Toen Jef Neve vorig jaar een monumentaal stuk voor symphonisch orgel, piano en elfkoppig orkest componeerde en de wereldpremiere juichend werd onthaald in een uitverkocht Bozar, was onze enige logische vraag: ‘Hoe krijgen we dit naar Tongeren?’

Het beslissende argument om Jef Neve te overtuigen bleek reeds eeuwen in het midden van de stad te staan: de basiliek. De basiliek is voor Jef en organist Peter Maus het perfecte decor om deze breed uitwaaierende compositie de ruimte te geven die ze nodig heeft. Denk hierbij aan wervelende associaties met Gershwin, een gulzige knipoog naar Bernstein en de romantische expressie van Jef Neve als onmiskenbaar uitgangspunt. En ook voor het tweede deel van deze avond bleek de basiliek het uitgangspunt. Samen met vaste bespeler Luc Ponet, die het schitterende orgel van de basiliek als geen ander kent, grasduinde Jef in het immense orgelrepertoire, een avontuur waarbij ze hun liefde voor klassiek en jazz versmolten tot een unieke combinatie van piano en orgel.

Een ontmoeting op hoog niveau. Tel daar de imposante akoestiek en de unieke sfeer bij op, en je weet nu al dat dit zo’n concert gaat zijn waarvan je na afloop zegt dat je vooraf niet wist dat het zó goed zou gaan worden. 

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met de Velinx.

Recensie première Bozar

Credits:
Jef Neve - piano
Luc Ponet & Peter Maus - orgel
Pieter Jansen & Christophe Pochet - viool
Steven De Roeck - altviool
Anthony Gröger - cello
Nathan Wouters - contrabas
Nicolas Kummert - tenorsaxofoon
Andy D'Hondt - saxofoon
Teus Nobel - trompet
Bart Indevuyst - hoorn
Pieter Kindt - trombone