B-Classic - 12.12.2024 LASWERK #6

Datum & Tijd

do 12 december 2024
19:00 (CET)

Locatie

De Nieuwe Zaal
Scheepsvaartkaai 16
3500 Hasselt

Tickets

Gratis Inkom

Timing:

19h00: deuren
20h00: concert

Laswerk brengt muzikanten van diverse artistieke achtergronden voor één dag samen voor een eenmalig concert in De Nieuwe Zaal, Hasselt. Gastheren Bert Peyffers & Adil Benshain gaan samen met gastmuzikanten op zoek naar de lasnaad tussen genres en instrumentarium.

Met trots stellen we de hosts en curatoren van dit concept voor: het jonge, veelzijdige en getalenteerde duo Adil Benhsain en Bert Peyffers.

Adil studeerde altviool aan het conservatorium van Maastricht, maar speelt ook de derbouka (Arabische vaastrommel) en vooral de oud (Arabische luit). Daarnaast componeert hij ook. Hij was eerder te zien bij B-Classic als solist tijdens een prachtige Elfurenmis en is met zijn muzikale open mind de gedroomde co-host.

Bert is de laatste jaren onmisbaar in de Belgische muziekscene. Als meester van alle slagwerk en sfeerschepper bij onder andere Wamaki's, Ão en Vermin Twins, heeft hij zijn stempel gedrukt. Dit jaar versterkte hij ook onze Elfurenmis-huisband en brengt hij nu dus muzikanten samen voor LASWERK.

Verwacht muzikale vonken, versmeltende fun, verrassende wendingsbogen en een ideale gelegenheid om autogeen te netwerken in een artistieke habitat langs het Albertkanaal.
De setting zal ook een verrassing zijn, we nestelen ons ergens in de Foyer van De Nieuwe Zaal. Of het nu in een hoek, op de trap, aan de bar of in de gang is... De toegang is volledig gratis.

LASWERK

MUZIKALE VONKEN! ARTISTIEKE ONTMOETINGEN! VERSMELTING VAN GENRES! Laswerk brengt muzikanten van diverse artistieke achtergronden voor één dag samen voor een eenmalig concert in De Nieuwe Zaal, Hasselt. Gastheren Bert Peyffers & Adil Benhsain ...

Lees Meer