ZOMERAVONDEN

Zomeravonden in Bokrijk op 3, 4 en 5 augustus 2018 

Bokrijk en B-Classic slaan de handen in elkaar en presenteren een uniek, muzikaal programma op verschillende locaties in het Openluchtmuseum. Je kan je verwachten aan klassieke muziek, maar dan anders, door nieuwe interpretaties, samenwerkingen en een hedendaagse presentatie.

 

De muzikanten van dienst:

 

Rick de Leeuw moet niet meer voorgesteld worden. Hij is al jaren presentator van het B-Classic festival. Zijn voormalige band, de Tröckener Kecks, is een monument in de Nederlandstalige rockgeschiedenis. Tegenwoordig gaat hij solo maar voor de gelegenheid kruipt hij op het podium met saxofonist Rhonny Ventat en violist/pianist Renaud Crols. Beide heren zijn afkomstig uit het zuiden van het land. Een taalprobleem zal zich echter niet stellen want deze drie podiumbeesten kennen de universele taal van de muziek alsof ze met de paplepel werd ingegoten. Bert Peyffers neemt - met cajon! - de percussie voor zijn rekening. Alsof dat alles nog niet opwindend genoeg is, krijgen zij ook het gezelschap van niemand minder dan Dana Winner. Ook haar hoeven we niet voor te stellen. Iedereen kent deze Vlaamse nachtegaal. Niemand zag haar echter ooit eerder in deze unieke combinatie. Bijzonder én eenmalig!

 

Floris & the flames

Floris Willem is een bijzonder getalenteerde (Limburgse) jonge violist, die vanuit de klassieke muziek uitbreekt in andere muziekgenres. Hij vormde een band met 3 vrienden die niet alleen hun liefde voor muziek gemeen hebben maar ook hun haarkleur. The flames….. juist! Het resultaat is een zinderende muzikale beleving.  

Bezetting:

Floris Willem – viool
Gert Peeten – gitaar en piano
Dries Peeten – basgitaar
Simon Schrooten - drums

De ravissante, uit Oezbekistan afkomstige, Ekaterina Levental kan je terugvinden in pastorij Schriek. Zij zingt, speelt harp, vertelt verhalen….. Een performer pur sang. Misschien realiseer je je achteraf dat ze zich wel erg dicht in je persoonlijke ruimte bevond, maar geloof ons: niemand zal dit een bezwaar vinden. Ekaterina kan als geen ander mensen raken.

Maarten Lingier is een naar Brussel uitgeweken Limburgse pianist. Hem vind je terug in de kruidentuin waar ligstoelen voor je klaarstaan. Hij grooved op zijn piano als een gereïncarneerde Herbie Hancock maar voor de gelegenheid zal hij je naar een mentale toestand brengen die zich het best laat omschrijven als ‘chill’ en ‘ontspannen’.

De dj’s van dienst zijn Mathijs Maes aka Konna (vrijdag en zondag) en Toon Timmerman aka Timmerman (zaterdag). Konna, met Limburgse roots, is een vaste waarde in de betere clubs en zit op vrijdagavond bij Studio Brussel. Timmerman of ‘de man met de roze pet’ won in 2017 DJ-mania en bouwt sindsdien vastberaden verder aan zijn weg naar de top. Beide heren zijn dit jaar terug te vinden op Pukkelpop maar dus ook in Bokrijk. Ze gaan aan de slag met klassieke muziek maar die zal je soms ver moeten zoeken...   

https://www.bokrijk.be/nl/evenementen/zomeravonden

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. Een groot deel van de opbrengst van de spelen van de Nationale Loterij financiert maatschappelijke projecten.

B-Classic vzw - info@b-classic.be - T +32 12 80 02 15 - BTW 0410775895