© Marije van den Berg

 

b-classic verbluft!

Zondag 29 april - 13u30

O.-L.-Vrouwebasiliek

Stadhuisplein 

3700 Tongeren

We sluiten B-Classic in stijl af bij de bron met het Chausson concerto voor viool, kwartet en piano in de basiliek van Tongeren. Een namiddagconcert, met daarna de mogelijkheid tot uitgebreid nakaarten bij een traditionele High Tea.


Hoofdrolspelers op deze slotnamiddag zijn violist Lorenzo Gatto, pianist Frank Peters (foto), het Quatuor Danel en u. Want u kwam, kwam, wie u ook was, en zag dat het de afgelopen tien dagen in Genk en Tongeren goed was geweest, dus waarom zou u voor deze laatste dag verstek geven?


Gatto, Peters en het Quatuor Danel spelen een typisch, eind negentiende eeuws salonconcert. Uniek in zijn genre, een monumentaal standaardwerk. Romantiek ten voeten uit. En als u ons niet gelooft dan misschien Marc Erkens wel, die het gebeuren wederom vanachter de piano op onvolprezen wijze zal inleiden.

 

Na het concert vindt er voor de basiliek een High Tea plaats zoals dat in het Parijs uit die tijd gebruikelijk was, geconcipieerd én geprepareerd door Johan Haiverlain van Bistro Bis. Jawel, we’re gonna party like it’s 1894.


En aan wie kwam, kwam, wie u ook was, we gaan het u nu al zeggen: u was een fijn publiek!

PROGRAMMA
Ernest Chausson concert voor viool, piano en strijkkwartet opus 21

UITVOERDERS
Lorenzo Gatto viool | Frank Peters piano | Quatuor Danel | Marc Erkens inleiding

 

€ 20 / € 10 (-26 jr) / € 35 High Tea (geen reductie mogelijk).
-18 jr: € 5 (te betalen aan de kassa ter plaatse op vertoon van identiteitskaart)
Dit concert komt in aanmerking voor een reductie > 4 concerten en een festivalpas.


Restaurants Bistro Bis en Intermezzo in Tongeren bieden een 3-gangen festivalmenu aan!
Meer info op de ticketpagina.

I

II

III

iV

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. Een groot deel van de opbrengst van de spelen van de Nationale Loterij financiert maatschappelijke projecten.

B-Classic vzw - info@b-classic.be - T +32 12 80 02 15 - BTW 0410775895