Genetic Genious - C.C.P., Taxidermie kip (CCP), hout © Koen Vanmechelen

 

b-classic FIETST!

Zondag 22 april - 10u00

C-Mine cultuurcentrum

C-Mine 10

3600 Genk 

Co-productie met Villa Basta en C-TAKT/C-Mine cultuurcentrum

Kuurne-Brussel-Kuurne, De Ronde van Vlaanderen, De Brabantse Pijl, Gent-Wevelgem. Vlaamse voorjaarsklassiekers waaraan sinds enkele jaren een naam mag worden toegevoegd: De Ronde van B-Classic. Dit jaar doet onze fietstocht vier Genkse wijken aan, met onderweg een hoop vertier, en bij elke stop muzikaal plezier.

 

Het startschot wordt gegeven aan C-Mine, waar Ekaterina Levental de deelnemers motiverend zal toezingen, waarna we vier Genkse wijken – Waterschei, Winterslag, Sledderlo en Zwartberg – muzikaal en sportief met elkaar verbinden.

Om de sfeer er goed in te brengen, rijdt Marockin’ Brass in een open wagen een eindje mee. In Sledderlo wachten Soefi-muzikanten, in Waterschei is er een gitaarcirkel met lokale muzikanten en in het midden pianist Maarten Lingier, in Winterslag tonen jongeren hun voetbalkunsten street-style, op de tonen van een klassieke muzikant. En in Zwartberg houden we halt onder de welbekende ‘Brug van Zwartberg’, waar acht rappers en één klassieke muzikant een universum creëren dat past bij de setting: tonnen met vuur, graffiti tegen de muur, the works.

Op de verschillende stopplaatsen zullen ook de ringtones van Anti.Anti, gemaakt met muziek en geluiden uit de Genkse cités, uit de speakers knallen. Voor de inwendige mens zijn er telkens aangepaste hapjes, gemaakt door de lokale mama’s.

Het laatste woord is aan Gökhan Girginol, die de brug sloeg tussen de klassieke muziek van B-Classic en de geluiden van de jongeren uit de wijken: ‘We verbinden de vier windrichtigen. En in het centrum heb je C-Mine. C-Mine is de cosmos, het centrum van Genk. Zoals klassieke muziek het centrum is van B-Classic’.

UITVOERDERS

Ekaterina Levental mezzosopraan | Karaaslan Risalet soefimuzikant | Sahan Ikbal soefimuzikant
Topdemir Fatih soefimuzikant | Ünal Alican soefimuzikant | Sinan Polatoglu soefimuzikant | Maarten Lingier piano
Daniele Daino gitaar | B-Classic jamcollectief | Marockin' Brass | Genkse rappers
Wim Segers vibrafoon | Gökhan Girginol rapper

 

€ 22,5 / € 10 (-26 jr)
-18 jr: € 5 (te betalen aan de kassa ter plaatse op vertoon van identiteitskaart)

Dit concert komt in aanmerking voor een reductie > 4 concerten en een festivalpas.
De fietstocht is 30 km. Aanmelden vanaf 9u15. Vertrek 10u00 stipt. Aankomst verwacht omstreeks 17u00.

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. Een groot deel van de opbrengst van de spelen van de Nationale Loterij financiert maatschappelijke projecten.

B-Classic vzw - info@b-classic.be - T +32 12 80 02 15 - BTW 0410775895