b-classic DUELLEERT!

Woensdag 25 april - 20u15

Gallo-Romeins Museum

Kielenstraat 15

3700 Tongeren

Op woensdag trekt B-Classic terug naar zijn geboortestad… with a bang. In Tongeren beginnen we de feestelijkheden met een heus duel: violisten Lorenzo Gatto en Tcha Limberger stappen in de ring en gaan een hoogstaand muzikaal gevecht aan. En de winnaar, dat bent u.

 

Geen klucht, geen muzikaal gerol der spierballen, en al helemaal geen tele-voting. Wel: twee meesterlijke violisten die met muzikaal vernuft, unieke fraseringen en wonderbaarlijke melodieën zullen proberen niet voor elkaar onder te doen. In de ene hoek: Lorenzo Gatto, klassiek geschoold, grootmeester in zijn vak, koning van de bladmuziek. In de andere hoek: Tcha Limberger, tsigan-virtuoos, geboren en getogen in de volksmuziek, blind, en dus van geen blad gediend.

Gatto laat zich ruggensteunen door klassieke muzikanten van topniveau, Limberger brengt zijn zigeuner-band mee. Daar tussenin: Phillippe Thuriot op accordeon, Benjamin Glorieux op cello, en Rhonny Ventat op sax – meesterlijke muzikanten die moeiteloos van partituur op improvisatie overschakelen en weer terug, en door beide kampen zullen worden ingeschakeld.

 

Wie er ook zal bijzijn: Marc Erkens. Als ringpoes of als scheidsrechter, dat zien we wel. Spannend? Nou.

UITVOERDERS

Lorenzo Gatto viool | Tcha Limberger viool | Clement Benjamin gitaar | Csikos Vilmos contrabas
Benjamin Glorieux cello | Ekaterina Levental mezzosopraan | Maarten Lingier piano | Marc Erkens
Frank Peters piano | Dick van der Harst gitaar | Rhonny Ventat saxofoon | Philippe Thuriot accordeon

 

€ 22,5 / € 10 (-26 jr)
-18 jr: € 5 (te betalen aan de kassa ter plaatse op vertoon van identiteitskaart)
Dit concert komt in aanmerking voor een reductie > 4 concerten en een festivalpas.

 

Restaurants Bistro Bis en Intermezzo in Tongeren bieden een 3-gangen festivalmenu aan!
Meer info op de ticketpagina.

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. Een groot deel van de opbrengst van de spelen van de Nationale Loterij financiert maatschappelijke projecten.

B-Classic vzw - info@b-classic.be - T +32 12 80 02 15 - BTW 0410775895