nocHe del cosmogolem

Nieuwe datum n.t.b.

LABIOMISTA

De Noche del CosmoGolem is het avondluik van de Fiesta del CosmoGolem, een kinderrechtenbenefiet op Labiomista met centraal de CosmoGolem. Het dagprogramma (Dia del CosmoGolem) omvat drie componenten. Aan de speakers' corner passeren onder andere choreograaf-schrijver Ish Ait Hamou, kunstenares Maria Guzman, Arnaud Raskin (Mobile School en StreetWize) en Hilde Haeren (Campus O³ - Huis van het Kind Genk). Voor kinderen zijn er doorlopend workshops en voorleeshoekjes. Meer info

De eerste live performance gecreëerd door Koen Vanmechelen en B-Classic rond en met het marmeren beeld van de CosmoGolem.

In LABIOMISTA waakt het hoofd van de CosmoGolem. Zijn lichaam is de site. Koen Vanmechelen, de kunstenaar achter deze unieke plek, maakte de CosmoGolem toen hij 17 was. Een houten reus, vier meter hoog, die net als de golem uit de joodse overlevering de mens opzoekt om hem te helpen. Anno 2020 staan er wereldwijd meer dan 40 beelden. Overal helpt de CosmoGolem kinderen om hun eigen stem en identiteit te vinden. Het project ademt hoop en geloof in de toekomst.

Tijdens de Noche del CosmoGolem komt het beeld tot leven in een unieke performance gecreëerd door Koen Vanmechelen en B-Classic. De CosmoGolem wordt een levend tableau, omgeven door caravans uit de verschillende windstreken. Als nomaden die neerstrijken en samenkomen. Een veelheid aan culturen en stemmen.

Meer dan 100 muzikanten, professionelen en ook lokale enthousiastelingen, zullen van deze avond een onvergetelijke beleving maken. Painting with light zet de punten op de i met een visuele creatie.

Het resultaat is een muzikaal festijn dat uitmondt in een optocht van publiek en muzikanten naar de bruisende ontmoetingsplek Nomadland, een samencentrum zoals Koen Vanmechelen het treffend beschrijft.

 

De Noche del CosmoGolem wil HOMIE VZW, een burgerorganisatie die wil tegemoetkomen aan de noden van dak- en thuisloze jongeren in Limburg, onder de aandacht brengen. Via het ticketveld hieronder kan u een donatie doen voor dit relevante en noodzakelijke initiatief (aub doorscrollen naar donaties en een vrij te kiezen bedrag invullen).  
Bekijk hier de VRT NWS-reportage over Homie

U kan ook rechtstreeks een vrije gift doen op het rek. nr. BE94733048323814 van B-Classic met vermelding Homie. Alle giften worden doorgestort naar Homie vzw.
 

Credits:
Art-Concept en regie: Koen Vanmechelen
Muziek: Luc Mishalle
Visuele creatie: Painting with Light

Muzikanten:
DROM o.l.v. Jo Zanders
Regenboogkoor o.l.v. Greet Wielemans
Bruital o.l.v. Jo Zanders en Vital Schraenen
Remork & Karkaba o.l.v. Luc Mischalle
Ericamour Yovogan - trompet 
Hanane Abdallah - zang
Bert Peyffers & friends - percussie
Igor Maseroli - saxofoons
Nektar Kiopex - didgeridoo
Patrick Housen - geluidskunstenaar
Greg Lox - dans
Veronica Campos - handpercussie
Michel Massot - tuba

 

 

LABIOMISTA is een initiatief van Koen Vanmechelen en Stad Genk.

 
we_reach_out.png

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. Een groot deel van de opbrengst van de spelen van de Nationale Loterij financiert maatschappelijke projecten.

B-Classic vzw - info@b-classic.be - T +32 12 80 02 15 - BTW 0410775895