Studio Classic

Studio Classic

Nieuws

De nieuwe Studio Classic residenten zijn bekend!
We verwelkomen Richard He, Leonardo Melchionda en Anouk Neyens&Anne Willem.

Richard R. He (1996) is een Zweedse componist en pianist woonachtig in België. Zijn muzikale achtergrond is gevormd door zijn academische opleiding in klassieke muziek. Zijn eigen muziek streeft echter naar psychedelische en transcendentale klanken met invloeden van rock, minimalisme en elektronische muziek.
Hij is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de richting Compositie met docenten Wim Henderickx en Alain Craens. Hij volgt nu een master piano onder leiding van Sergei Edelmann.

Leonardo Melchionda (1992) is een Italiaanse muzikant die producties en perfomances maakt binnen hedendaagse muziek. Klassieke gitaar, elektrische gitaar en elektronica zijn de belangrijkste manieren waarop hij de mogelijkheden van nieuwe muziek ontdekt.
Momenteel volgt Leonardo aan het KASK conservatorium Gent een ManaMa hedendaagse muziek o.l.v. Ictus ensemble en spectra. Hij behaalde al een masterdiploma klassieke gitaar én studeerde af als filosoof aan de universiteit van Bologna.

Anne Willem&Anouk Neyens
Anne Willem kreeg haar eerste hobolessen van Griet Bols aan de Kunstacademie Noord-Limburg in Neerpelt en vervolgde haar studies bij Sylvain Cremers aan het IMEP in Namen. Ze rondt haar bachelor studies af aan het conservatorium van Maastricht. Momenteel studeert ze haar master in Lübeck, Duitsland.
Anne heeft een grote passie voor het maken en creëren van muziektheaters.
Sinds 2020 is ze vast lid van het improvisatie orkest Stegreif, in Berlijn.

Anouk Neyens uit Hamont-Achel begon op negenjarige leeftijd met saxofoonlessen in de Kunstacademie Noord-Limburg. Op jonge leeftijd nam ze deel aan verschillende wedstrijden in België en Nederland. In 2021 behaalde ze haar master aan het KASK Conservatorium van Gent. Anouk speelt naast saxofoon, ook klavier en cello en is grotendeels gepassioneerd bezig met improvisatie. Zo maakt ze deel uit van het improviserend klankencollectief de Zwarte Zusters in Gent.

Nieuws

The End of Infinity

The End of Infinity

B-Classic produceert i.s.m. C-mine (Genk) en STRP Festival (Eindhoven) The End of Infinity. De IJslandse singer-songwriter/producer Jofridur Akadotir (JFDR), Britse zanger/componist Kieran Brunt en Belgische cellist/componist Benjamin Glorieux gaan een gezamenlijk avontuur aan, ...

lees meer

Het is nog niet te laat!

Het is nog niet te laat!

In december 2021 dienden een paar honderd kunstorganisaties een aanvraag in voor structurele steun voor de periode 2023-2027. U kent ze ongetwijfeld, want u miste ze in coronatijd. Dat gaf u duidelijk te kennen aan de ticketbalie van het Kaaitheater, Kunsthal of het Depot, weet u ...

lees meer