B-Classic - 06.07.2023 Mold session - Milan W. + Azertyklavierwerke + Mattias De Craene

Datum & Tijd

do 6 juli 2023
20:15 (CET)
Event op Facebook

Locatie

C-mine
C-mine 10
3600 Genk

Tickets

Basisprijs €10
- 26 jaar €5
Student (enkel op vertoon van geldige studentenkaart aan de ingang) €0

Koop Tickets

Milan W. is gelinkt aan geweldige labels als BAKK (Legowelt, SFV Acid) en Ekster (Hiele, DMX Crew, Ssaliva). Hij begon als jonge gitaarheld bij bands als Mittland och Leo, Flying Horseman, Blackie & The Oohoos en Condor Gruppe. Uiteindelijk evolueerde hij naar de straffe solo artiest die hij nu is: een multi instrumentaal electronica expressionist die de grenzen van dansmuziek aftast.

Azertyklavierwerke (Alan Van Rompuy) zet je wereld op z’n kop. Verwarrender dan wanneer je per ongeluk je klavier op qwerty hebt gezet. Met zoveel elektronische snufjes dat je je tegenwoordig vragen stelt bij Alan Van Rompuys energierekeningen. De discografie van de Brusselaar beweegt van kunstzinnig experiment naar schalkse klank- en woordfestijnen, maar het is ingewikkelder dan dat. Net toen we dachten hem enigszins te kunnen vastpinnen, introduceerde Azertyklavierwerke zijn nieuwe insteek: die van de grauwe popbeats en autotunewazigheden. Getuige ook zijn nieuwe single “Coconut Oil”. (Dansende beren)

Mattias De Craene, de saxofonist die bekend is van Nordmann en MDCIII, sloeg vorig jaar zijn eigen weg in met een soloplaat. De donkere turbulente sound van MDCIII en Nordmann maakte plaats voor een meer persoonlijke, introverte focus op minimalisme en melancholie.

De basis voor zijn muziek bouwt hij met herhalingen en effecten; de hoofdrol is andermaal weggelegd voor de lange, etherische melodieën van zijn saxofoon. Het resultaat is een vrij en intoxicerende geheel dat gelijkenissen heeft met het werk van Nils Frahm en Colin Stetson.