B-Classic - 20.02.2021 Lucas Derycke en Frederik Neyrinck in WILD (live + livestreaming)

Datum & Tijd

za 20 februari 2021
20:15 (CET)

Locatie

C-Mine Cultuurcentrum
C-Mine 10
3700 Genk

Tickets

Basisprijs €19

Ook dit seizoen gaat Thomas Vanderveken weer vijf avonden in gesprek met boeiende muzikanten. Scherpzinnig, eloquent, goedgeluimd en groot van hart. Wie zo’n avond al eens heeft meegemaakt, weet dat het levensverhaal van de hoofdgast hierbij de inspiratiebron vormt voor een avontuurlijke expeditie naar de kern van het bestaan. En geef toe, zonder zulke ontmoetingen zou het leven maar een schrale bijeenkomst zijn.

Het palmares van de Vlaamse, pas 35-jarige componist Frederik Neyrinck is ronduit impressionant te noemen. Orkest, harmonie, fanfare, kamermuziek, orgel, piano; je kan het zo gek niet bedenken of hij schreef er al werken voor, vaak prijswinnend bovendien.

Speciaal voor deze avond vroegen we hem aan de slag te gaan met audio-kunstenaar Lucas Derycke. Lucas schreef een hoorspel, Frederik componeerde de muziek die live gespeeld zal worden door het gerenommeerde Vlaamse muziekensemble I Solisti. Beleef de wereldpremière, waar anders dan in Genk. We zeiden het al: Scherpzinnig, eloquent, goedgeluimd en groot van hart, en boeiend bovendien.

 Deze voorstelling wordt - indien de COVID-maatregelen het toestaan - live voor een publiek gebracht. Bovendien zal de volledige voorstelling gelivestreamed worden. 

WILD is een co-productie met I Solisti, C-TAKT en het Nieuwstedelijk.

Het Concept van Thomas

Ook dit seizoen gaat Thomas Vanderveken weer vijf avonden in gesprek met boeiende muzikanten. Pienter, welbespraakt, blijmoedig en betrokken. Wie zo’n avond al eens heeft meegemaakt, weet dat het levensverhaal van de hoofdgast hierbij de inspiratiebron ...

Lees Meer