B-Classic - 10.08.2020 Muziekdozen - curated by Irene Rossi GEANNULEERD

Datum & Tijd

za 26 september 2020
20:00 (CET)

Locatie

Ambiorixkazerne
Blaarstraat 99
3700 TongerenTickets

Omwille van de restricties door COVID-19 wordt dit evenement geannuleerd

Elise Caluwaerts + Barbara Ardenois + Mauro Antonio Pawlowski + Juicy + ....

Mijn insteek is eenvoudig: ik ga terug naar mijn roots, mijn familie, mijn Italiaans-Limburgse achtergrond en mijn oprechte passie voor alle soorten goeie (en soms gewoon aanstekelijke) muziek. Ik streef naar een zo divers mogelijk hartroerend programma dat iedereen kan aanspreken en waar er, tussen de lach en de traan, ook al eens een danspasje kan geplaceerd worden. En voor een keer wil ik ook een zo vrouwelijk mogelijk programma, omdat onze luttele 30.000km² overloopt van talent en onze mannelijke broeders al genoeglijk aan bod komen.

 

Elise Caluwaerts + begeleider die Italiaanse aria's brengt. 

Ik ben niet thuis in de hedendaagse klassieke muziek of de nieuwe generatie muzikanten in het genre maar Elise kende ik al. Ik zag haar ooit zingen als side kick tijdens een voorstelling van de anarchistische theatertroep Abattoir Fermé (waar m'n vriendinnen me mee naartoe namen op m'n verjaardag maar dat terzijde). Ik was vooral gecharmeerd door Elise en daarna hebben we even gepraat. Ze is me altijd bijgebleven. Bovendien hou ik van sopranen. Ze gaat nog nadenken met welke begeleiding en we moeten het repertoire nog bespreken maar in mijn hoofd denk ik aan beroemde stukken van de in Italië zo populaire Verdi, Puccini, Rosini, Bellini enz. Ik ken die stukken vooral omdat ik ze elke zomer hoor tijdens mijn jaarlijkse retraite naar mijn moeders geboortedorp in Puglia. Tijdens het feest van de lokale patroonheilige komen bekende blazersfanfares spelen: overdag stappen ze door het dorp, 's avonds spelen ze in een speciaal opgebouwde kiosk waar al die opera aria's altijd aan bod komen, zonder zangers weliswaar..

 

Barbara Ardenois: omdat mijn vader in zijn vrije tijd een tamelijke goede hobby accordeonist was en ik zijn prachtig instrument geërfd heb, wilde ik absoluut iets met accordeon doen, liefst nog met de zijne. Die had ik al beloofd aan de broer van onze dirigent (ik zit in een Brussels koor) omdat ik wilde dat deze blijft gebruikt worden. En natuurlijk wilde ik ook een vrouw. Mijn moeder zei me dat ik zelf maar moest leren spelen, misschien kan ik ergens een snelcursus volgen deze zomer, wie weet :-).

 

Mauro Pawlowski: ik ken Mauro sinds zijn 17de - lang verhaal - en hij moest eigenlijk op mijn 30ste verjaardagsfeest spelen maar heeft het toen laten afweten dus he still owes me one. Met zijn Pools-Italiaanse roots vraag ik hem natuurlijk om Italian classics te spelen, zeer obscuur of mega-populair, dat gaan we nog ontdekken maar ik hoop dat we Prisencolinensinainciusol van Celantano gaan mogen meezingen. Hij ging nog een Italiaanse zangeres zoeken want zijn Italiaans is niet top (understatement) en er moest een vrouw bij. Hij kent heel wat opkomend vrouwelijk x-te generatie Italiaans zangtalent dus ik ben zeer benieuwd!

 

Juicy zijn 2 straffe Brusselse chicks aka excellente muzikanten, componisten en zangeressen Julie Rens en Sasha Vovk. Ze waren een paar jaar geleden in Brussel talk of the town omdat ze met hun tweetjes heel catchy, eigenzinnige en dansbare covers speelden op feestjes en kleine clubs.Vorig jaar kwam hun eerste plaat uit met eigenzinnig nostalgisch-futuristische R&B en hun video's zijn gedurfd en atypisch. Hen bezig zien is een genot voor ogen en oren.

 

Irene Rossi (Couleur Café)

 

Maximum 20 personen kunnen een ticket kopen voor een diner met Irene Rossi. Dirk Duchateau, een eminente kok en gepassioneerd muziekliefhebber, kiest het menu in samenspraak met.en geïnspireerd door Irene en haar muziekdozen.

De Muziekdozen

Vijf muziekdozen - Vier curatoren - Vier zaterdagavonden Terwijl de wereld langzaam terug herademt, blijft het concertwezen zieltogen onder het juk van de corona-pandemie. En waar het bloed noch gaan noch kruipen kan, gaat B-Classic op zoek ...

Lees Meer