b-classic VERRAST!

Maandag 23 april - 20u15

Sint-Albertuskerk

Kerkplein 2

3600 Genk (Zwartberg)

Co-productie met C-TAKT/C-Mine cultuurcentrum

Klopperdeklop op de eigen borst: het programma van maandagavond is er één waar we bijzonder trots op zijn. Het bestaat uit vier delen en bevat zigeuner- en soefimuziek, moderne dans, poëzie, breakdance, een prachtige sonate van Ernest Bloch, en één rasechte Genkse legende. Om het met Eddy Wally zaliger te zeggen: ‘Wauw!’.


We beginnen de avond met een vrije compositie door acteur/dramaturg/zanger Gökhan Girginol (foto L) – geboren en getogen in Waterschei en bekend uit de tv-serie ‘Spitsbroers' – tsiganviolist Tcha Limberger en Pino Guarraci (foto R). Er is geen Genkenaar die multi-instrumentalist Guarraci – net als Tcha Limberger blind geboren maar behept met een absoluut gehoor – en zijn wereldberoemde Studio Crescendo niet kent. Toots Thielemans kwam er opnemen, Johan Verminnen ook, Michel Bisceglia, Jo Lemaire, en Stevie Wonder werkt nog steeds met technologie die bij Guarraci werd uitgetest. Guarraci-Girginol-Limberger: wat dat precies gaat geven weten we maandagavond rond de klok van negen. Wilde gok: iets met vonken.


Daarna is het aan Lorenzo Gatto, Rhonny Ventat en Maarten Lingier om de schouders te zetten onder een trio voor piano, viool en sax van Russel Peterson in drie delen. Een feest voor de oren, maar het oog wil ook wat, en dus dansen Mohamed Boujarra en Judith Clijsters in een eigen choreografie en laat Khalid Namoussi zien dat klassieke muziek ook geschikt is om op te breakdancen.

 

Ekaterina Levental mag vervolgens aan de slag met vijf soefimuzikanten, eindigen doen we met een sonate van Ernest Bloch voor viool en piano door Lorenzo Gatto en

Frank Peters.


De locatie voor deze topavond moet nauwelijks onderdoen voor het programma. Plaats van actie is de Sint-Albertuskerk in Genk, in de volksmond beter bekend als de Mijnkathedraal van Zwartberg, een indrukwekkend bouwwerk met onder meer prachtige glasramen van Val-Saint-Lambert. Kijken mag, demonteren op eigen risico.

PROGRAMMA
Intro Guarraci-Girginol-Limberger

Russel Peterson trio voor viool, saxofoon en piano
Soefizang en klassieke zang

Ernest Bloch sonate voor viool en piano nr.1

UITVOERDERS

Pino Guarraci piano | Tcha Limberger viool | Gökhan Girginol acteur  

Lorenzo Gatto viool | Rhonny Ventat saxofoon | Maarten Lingier piano | Frank Peters piano

Ekaterina Levental mezzosopraan | Karaaslan Risalet soefimuzikant | Sahan Ikbal soefimuzikant | Topdemir Fatih soefimuzikant
Ünal Alican soefimuzikant | Sinan Polatoglu soefimuzikant 

Mohamed Boujarra dans | Judith Clijsters dans | Khalid Namoussi dans 

 

€ 22,5 / € 10 (-26 jr)
-18 jr: € 5 (te betalen aan de kassa ter plaatse op vertoon van identiteitskaart)


Dit concert komt in aanmerking voor een reductie > 4 concerten en een festivalpas.

E. Bloch - vioolsonate 1, I

E. Bloch - vioolsonate 1, II

E. Bloch - vioolsonate 1, III

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. Een groot deel van de opbrengst van de spelen van de Nationale Loterij financiert maatschappelijke projecten.

B-Classic vzw - info@b-classic.be - T +32 12 80 02 15 - BTW 0410775895