I SOLISTI COMPOSERS LAB

Zaterdag 24 augustus - 20:00 - C-Mine cultuurcentrum. Toegang gratis.

Terwijl de oorlog in Kossovo woedt, vlucht een 9-jarig meisje noodgedwongen weg uit haar geliefde dorp. Het contrast in haar herinneringen aan het dorp voor en tijdens de verschrikking kan niet groter zijn. De animatiefilm ‘O Kuku’ sleurt je mee in haar beleving, maar vertelt het verhaal van velen. Regisseur Sam Billen schept een universele fantasie vanuit de hoop, wanhoop, angst, pijn, moed en onschuld van een kind op de vlucht.

In deze recreatie van ‘O Kuku’ zoeken negen jonge componisten klank bij beeld. Zij exploreren de beelden en muzikale mogelijkheden tijdens het I SOLISTI Composers Lab, een intense creatieweek met regisseur Sam Billen, de musici van I SOLISTI en de ervaren componisten George De Decker en Frederik Neyrinck als coaches. Op zaterdag 24 augustus vindt in c-mine cultuurcentrum de presentatie plaats. Je bent als eerste getuige van de resultaten van dit avontuurlijk parcours en maak je in bijzijn van de makers het creatieproces dat zij doorlopen hebben van dichtbij mee.

Deze showcase is ontstaan in het kader van
I SOLISTI Composers Lab 2019, georganiseerd in samenwerking met B-Classic en C-mine Cultuurcentrum Genk.
Film Sam Billen
Ensemble I SOLISTI
Dirigent Martijn Dendievel
Met dank aan De Studio.

De toegang tot het toonmoment in C-mine Cultuurcentrum is helemaal gratis. Wel vragen we je aanwezigheid te bevestigen via een mailtje naar melissa@isolisti.be.

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. Een groot deel van de opbrengst van de spelen van de Nationale Loterij financiert maatschappelijke projecten.

B-Classic vzw - info@b-classic.be - T +32 12 80 02 15 - BTW 0410775895