FRAGMENT 38

Nieuwe datum n.t.b.

C-MINE CULTUURCENTRUM

FRAGMENT 38

EROTISCHE LIEDEREN

Nu liefde, ontontkoombare,
Met bittere zoetheid vul me,
Overweldig me en schud mijn wezen.

(fragment 38, Sappho, ca 630-575 v. Chr.)

 

Ce que femme veut...!
Deze voorstelling is geïnspireerd op de erotische, sensuele tekstfragmenten van de Griekse dichteres Sappho. Bel Ayre met sopraan Lieselot De Wilde creëert een nieuw boek vol lust- en liefdesverwikkelingen waarin niet één vrouw, maar vele vrouwen getuigen over liefde, sensualiteit en erotiek. Ze zijn afkomstig uit verschillende tijdsperiodes, verschillende culturen en zijn van verschillende leeftijden. Voor dit project werkt Bel Ayre samen met een aantal schrijfsters van eigen bodem, waaronder Gaea Schoeters, Annemarie Peeters en Maud Vanhauwaert. 

Hind Eljadid vergezelt hen live op het podium met haar rake en geëngageerde slam poetry.

Bel Ayre

Bel Ayre betekent “mooi lied”. Het ensemble is een samenwerking tussen Lieselot De Wilde en jazz gitarist Peter Verhelst. De twee muzikanten zijn nieuwsgierig naar de muziek die ontstaat uit een combinatie van hun verschillende muzikale werelden. Het ensemble schrijft zijn eigen liederen en zoekt naar nieuwe interpretaties van het liedrepertoire. Hun muzikale taal is een mix van virtuositeit, expressiviteit, technieken en kleuren uit klassieke muziek, oude muziek, Frans chanson, Joodse muziek, Arabische muziek, jazz en avant-garde.
Bel Ayre gelooft in een pure en eerlijke expressiviteit. Ze nemen het publiek op sleeptouw met een beleving die vocaal, instrumentaal, tekstueel en interpretatief spannend en veelzijdig is. De muzikanten voegen veel improvisatie toe, waardoor de muziek op een heel avontuurlijke manier tot leven komt. Hun composities zijn het resultaat van een fascinatie voor de sensualiteit die ontstaat wanneer verschillende muzikale werelden samenkomen in een eenvoudig lied.

Hind Eljadid

Hind Eljadid is een 25-jarige woordkunstenaar uit Antwerpen. Ze geeft workshops slam poetry / woordkunst / performance, treedt op met haar teksten en bouwde haar eigen platform ZonderWolk uit. Haar literaire debuut ‘Kruimeldief’ laat niet lang meer op zich wachten. In 2018 tourde Eljadid nog met de Poëziebus door België en Nederland. Nog in 2018 stak ze een nominatie voor de BILL Award op zak. Ze won ook een Van Dale SPOKEN award met haar performatieve dichtkunst.

Hinds werk staat bol van de maatschappijkritiek en -bewustwording. Als kunstenaar vindt ze het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen tot nadenken aan te zetten. Ook op het podium verkondigt ze haar ongezouten mening. Het is haar missie sociale problematieken in beeld te brengen en stemmen uit maatschappelijk precaire posities te laten horen.

“Ik vind dat ik als performer de verantwoordelijkheid heb om dingen mee te geven aan de gemeenschap. Het publiek mag daarmee doen wat het wil. Dat is hun keuze. Maar ik wil wel iets meegeven dat ertoe doet. In mijn teksten wil ik mensen choqueren, ze een spiegel voorhouden, ze bewust maken. Dat is echt nodig.” - Hind Eljadid.

 

Credits:

Lieselot De Wilde: zang, teksten, compositie  
Peter Verhelst: gitaar, compositie  
Stefan Bracaval: dwarsfluit  
Jean-Philippe Poncin: klarinet  
Frederik Heirman: trombone  
Berlinde Deman: tuba, serpent 
Hind Eljadid: woordkunstenaar

TICKETS

we_reach_out.png

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. Een groot deel van de opbrengst van de spelen van de Nationale Loterij financiert maatschappelijke projecten.

B-Classic vzw - info@b-classic.be - T +32 12 80 02 15 - BTW 0410775895