B-Classic vroeg Lore Langendries een sweater te ontwerpen.

Lore Langendries maakt hedendaagse sieraden en objecten. In november 2015 behaalde ze haar doctoraat in de kunsten aan de KU Leuven, de PXL-MAD en de Universiteit Hasselt. In haar werk staan geometrische vormen centraal en focust ze op de essentie en schoonheid van verschillende materialen in hun meest elementaire vorm. Vorig jaar nog ontving ze een Henry van de Velde award voor 'tableskin', een tactiel tafellaken en servetten, een linnen vertaling van een harige dierenhuid.
 
Voor B-Classic ontwierp ze een sweater in biokatoen met een afneembaar lederen label in roze, zwart of springbok. Het label in springbok is een limited edition. Er worden maar 20 exemplaren geproduceerd. B-Classic is uiteraard onze naam die we met trots uitdragen maar het betekent ook zoveel als 'wees stijlvol en heb klasse' en dat is een universele boodschap die elke man en vrouw op het lijf mag dragen. 
 
De sweaters kosten 65€ (80€ voor de springbokversie) en liggen te koop in de volgende winkels:
 
LA BOTTEGA : Paardsdemerstraat 9, 3500 Hasselt
OJA : Vennestraat 145, 3600 Genk
MODEMUSEUM HASSELT : Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt
(Vanaf 13 april, na de opening van de tentoonstelling Wonder Women)
 
Bestellen kan ook via kris@b-classic.be
 
CASHBACK! Draag je sweater tijdens een concert van het B-Classic festival en krijg 5€ terugbetaald aan de kassa ter plaatse.

we_reach_out.png

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. Een groot deel van de opbrengst van de spelen van de Nationale Loterij financiert maatschappelijke projecten.

B-Classic vzw - info@b-classic.be - T +32 12 80 02 15 - BTW 0410775895